Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 5382 / 988 / 0
Mem z dyskusji między krisem a sandrą to klasyk...
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3699 / 612 / 1
Jutro przypada 8 rocznica śmierci mojego nieodżałowanego, wspaniałego Kolegi, @winter mute'a aka @Victor'a.

Pamiętam co roku :( szkoda że nie doczekałeś Wiosny
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 822 / 142 / 0
Z lolkiem pisałem jakiś czas temu. Nieraz wymienialiśmy się seriami maków itp. On ostatnio odstawiał, robił długie przerwy. Myślałem, że się bierze za jakiś sport, że robi przerwę z ćpaniem na jakiś czas.
Pewnie chciał sobie tylko porównać moc, trafiła się okazja i z ciekawości przywalił hel, może do tego benzo, spadła mu tolerka i coś poszło nie tak. Trochę taki nieszczęśliwy wypadek.
  • 115 / 20 / 0
Słyszałem że benzo wyłącza hamulce, ale nie aż tak.. Pioter był przecież ostrożny :(
Oby to nie strzał do własnej bramki

Ponawiam pytanie: ktoś jest z W-wy i orientowałby sie w cmentarzach gdzie moglby zostac pochowany? Teraz są rejestry kwater online, więc nawet po dacie i imieniu szło by wyszukać i zostawić mu tam symboliczny bukiet maków czy znicza
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 2538 / 215 / 0
@ajanvaraus tylko On nie wziął samego benzo, tylko do tego prega, alko. I to już mix znoszący hamulce. Szkoda bardzo...na prawdę przykra sprawa pierwszy raz z helem i śmierć. Wiadomo czy podał iv czy vapo? Wiem że od Iv się trzymał z daleka, i mówił że nigdy tej bariery nie przekroczy. Co do ,,grzania nam miejsca" - to lepiej nie... Nie wiadomo co jest po drugiej stronie.
  • 498 / 273 / 0
Kurwa @lol, kolego...flaj haj w tym piekle, niebawem się spotkamy.
  • 205 / 38 / 0
Chłopak z tak niesamowitą wiedzą, zabawny, bystry , 16 lat w temacie i jeden błąd przekreślił wszystko[*]
Niech Ci ziemia lekką będzie Piter.
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 528 / 0
Co do Sandry, to ona się nie wylogowała świadomie?

Po tej inbie z Krisem, chyba chciała, przynajmniej tak kojarzę.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1067 / 93 / 0
Z LOLkiem przeprowadziłem kilka dłuższych dyskusji na tematy przeróżne... Co mogę dodać, napewno największy ból dla Jego rodziny. Z tym brązem to może kto wie czy pukał czy jak to się stało? Od igieł stronił z tego co pamiętam, więc chyba Jego złoty strzał to nie był po kablach?
  • 205 / 38 / 0
^Dokładnie, nieodżałowana strata dla jego bliskich, z którymi miał zresztą świetne relacje. Nie był wrakiem odseparowanym od rodziny. Dla nich to jest prawdziwa tragedia.
Jeszcze jedno, nie ma co się zastanawiać nad szczegółami tego jak zmarł , teraz to już nieistotne. Odszedł wartościowy , wbrew temu co się stało, życiowo ogarnięty, fajny, sympatyczny człowiek. Stało się to , co nie powinno się stać.
Przykro, cholernie przykro.
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.