Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 40 / 8 / 0
na lęki w ogóle się nie nadaje,na depresję za to jak najbardziej. zanim się zniechęcicie do brania, weżcie pod uwagę czas rozkręcania. jest niezwykle istotny.
Uwaga! Użytkownik Maheleta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 11 / 0
12 lutego 2022Zooplikowany pisze:
@UnityMitford Właśnie jutro wskakuje na 150.. Dziwne bo dziś w nocy dostałem jakiś lęków budziłem się co chwile i dziś mam wrażenie że uboki stały się silniejsze martwi mnie to bo niby do 14 dni powinny sie kończyć a nie nasilać..
Wenla potrafi dać w kość przy wchodzeniu i przy schodzeniu z niej. Przy tym leku każda zwyżka/zniżka dawki może być odczuwalna. Ale to prawda, dwa tygodnie męczarni to dość długo. Spróbuj przez jakiś czas tego 150mg, a potem zobaczysz.

I zgadzam się z @PeTek89 i @Mefistofeles1945 wenla na depresję, na lęki raczej w większej dawce
PREGABALINUM ENTHUSIAST
  • 963 / 17 / 0
Biore już dawkę wenli 150mg mam taki problem dostaje uderzenia goraca na całym ciele jestem rozpalony cisnienie w normie temperatura w normie niewiem czy yo z leku czy na tle nerwowym?
  • 53 / 11 / 0
@pauleta1987 wenla powoduje takie objawy plus wywala na wierzch kwestie lękowe czy nerwicowe. Przy (powolnej) odstawce mi się pociły tak ręce, że były dosłownie mokre, fazy gorąca i dreszcze z zimna równocześnie, gorączkę też mierzyłam milion razy. Ale wszystko było ok, organizm tak reaguje czy to na wprowadzenie czy odstawienie nowej substancji.
Nie wiem na co się leczysz, ale wenla bardziej sprawdza się przy depresji, szczególnie w dawce 150mg.
Jeśli takie objawy utrzymają się dłużej to pogadaj z lekarzem
PREGABALINUM ENTHUSIAST
  • 1631 / 261 / 0
A jak z potliwością?
  • 53 / 11 / 0
@zburzony u mnie była nasilona, czasami musiałam przebierać się w pracy, która nie jest w żaden spodob obciążająca fizycznie. Jeszcze gdyby lek fajnie mnie ustawiał, to miałabym to gdzieś. No ale tego nie robił 🙈
PREGABALINUM ENTHUSIAST
  • 76 / 4 / 0
No nic próbuje 150 przez miesiąc może coś ruszy w kwestii lęków. Właśnie wiem że wenla niby lepiej na depresje ale mój psych się uparł ja chciałem bardziej fluwoksamine ale stwierdził że jeśli paro nie zaskoczyło to lepiej będzie zmienić na SNRI..
  • 963 / 17 / 0
Ja się lecze na zaburzenia depresyjno lękowe gdy byłem leczony setralina i dulokstetyna to też tak miałem uderzenia goraca sądzę że to nerwica tak robi
  • 1631 / 261 / 0
@Zooplikowany ja uważam że jest odwrotnie, wenlafaksyna jest lepsza na lęki niż depresję, biorę ją już trzeci raz w "karierze" i za każdym razem jest wyraźna poprawa, teraz też jestem zadowolony ale biorę jeszcze fluoksetynę żeby efekt antydepresyjny był lepszy.
  • 76 / 4 / 0
@zburzony Jak to w antydepach każdemu pomaga na coś innego, oby i u mnie zaskoczyła na lęki, po miesiącu zdam relacje
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.