Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 600 / 108 / 0
Raczej bardzo ciężko niemniej niektórym się udaje. Poczytaj o psychiatrach w swojej okolicy i znajdź takiego o odpowiednim podejściu.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 11 / 3 / 0
Czy po jednorazowym przyjęciu 10 mg selegiliny bardzo ryzykowne będzie zjedzenie dzień później tramadolu (75-100mg)? Rzekomo odtworzenie enzymu zajmuje ok 2 tygodnie, ale taka jednorazowa dawka sele wydaje mi się że mogła połączyć się tylko z częścią cząsteczek MAO i sporo ich jeszcze zostało, bo gdyby tak nie było to selegiliny w leczeniu nie trzeba byłoby brać codziennie.
Zamierzam zażyć tramca zgodnie z przeznaczeniem tj przeciwbólowo, więc chyba o taka dawkę nie muszę się specjalnie bać?
  • 76 / 50 / 0
Właśnie zarzuciłem 2 blistry (100 mg) Seganu, podjęzykowo, w trzech porcjach, jedna po drugiej. Nie czuję absolutnie nic. Myślałem, że jako adept szkoły szamańskiej wiem już wszystko, ale tego zjawiska nie jestem w stanie w jakikolwiek sposób wytłumaczyć. Najwyraźniej MAO-B jest u mnie bezrobotne – inhibicja nic nie zmieni, jeśli w pierwszym miejscu nie ma ani jednej cząsteczki dopaminy xq
  • 62 / 6 / 0
Czy ktoś łączył kiedyś selegiline z amfetamina lub metylofenidatem? Wiadomo jest potocznie i chyba każdy o tym słyszał ze łączyć sympatykomimetyków z inhibitorami mao nie wolno, jednak natrafiłem na pewien artykuł który opisuje przypadek połączenia selegiliny z amfetamina w depresji z ADHD i uzyskali całkiem dobry efekt. Wiele osób testuje sele z pea ale czy jest ktoś kto chciałby się podzielić doswiadczeniami jeżeli już zdażyło mu się połączyć lek z amfetamina lub metylofenidatem? Od siebie powiem ze metylofenidat i amfetaminę łączyłem z moklobemidem (oczywiście bardzo ostrożnie) i było czuć, ze biorąc moklobemid wystarczyło 1/3 dawki aby efekt był podobny bez moklo. Link do artykułu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4805402/
  • 76 / 50 / 0
Łączyłem. Selegilina, podjęzykowo: 300 mg (opakowanie Seganu) na przełomie 2 dni, spożyta w kilku dawkach. metylofenidat, donosowo: około 600 mg dziennie, równolegle z selegiliną i później. UPOZORNENIE: STANOWCZO ODRADZAM TAKIE DAWKI! Mam potężną tolerkę i chyba ogólnie jestem wynaturzeniem pozbawionym katecholamin w mózgu. Wrażenia? Miałem wrażenie, że paradoksalnie selegilina zbija działanie MPH – był mniej wydajny, musiałem zażywać większe dawki niż zwykle. Uboków brak, żadnego kołatania serca, bólu głowy, lęków, nadmiernego pobudzenia. Ciśnienia nie mierzyłem. Ogólnie mix nieskuteczny, nie warto się w to bawić. Oczywiście chętnie poznam wrażenia pozostałych, z innym dawkowaniem i na innym organizmie, również z odmiennymi stymulantami, a może nawet innymi psychotropami.
  • 494 / 134 / 0
ja łączę 10-15mg sele z MPH, nie zauważyłem różnicy w działaniu
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 6 / / 0
Ile potrzeba czasu, żeby odbudować Mao?
Od 10 dni nie biorę sele (5mg podjęzykowo brane przez około dwa tygodnie) i wziąłbym tramal, tylko że na ulotce piszą o 2 tygodniach od odstawienia iMAO. Istnieje duża szansa, że dostanę ZS?

Ktoś w ogóle łączył tramadol w małych dawkach z sele, albo brał go krótko po sele?
  • 62 / 6 / 0
@ImGoingHighIn505
A jak oceniasz przeciwdepresyjne działanie selegiliny? Brałeś najpierw solo? Ile czasu zajęło zanim zaczęła działać? Jakieś skutki uboczne ? Z góry dzieki
  • 494 / 134 / 0
@szponnn nijak, brałem to przez tydzień ale nic nie zauważyłem, z tego wątku wynika że jest całkiem pokaźna grupa ludzi, na których sele działa wyraźnie już za pierwszym razem, toteż zrezygnowałem z dalszych prób bo standardowo jestem na ssri a nie chcę w siebie pakować tony leków (a tym bardziej przeżywać konsekwencje ich interakcji)
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 62 / 6 / 0
@ImGoingHighIn505

Rozumiem Cię doskonale, sam jestem jedną z tych osób na którą selegilina podziałała już drugiego dnia. Tylko czy to było działanie przeciwdepresyjne czy po prostu hipomania zastanawiam się do dziś. Niemniej jedno jest pewne w przypadku moklobemidu i selegiliny. Oba preparaty (w moim przypadku) działały rewelacyjnie na początku (moklobemid niebo lepiej niż selegilina) a po max 2 tyg przestawały i pozostawiały rozdenerwowanie i inne negatywne skutki uboczne. Za każdym razem kiedy po dłuższej przerwie wracałem do nich, zawsze dobry efekt trwał krócej aż do teraz kiedy to po pol rocznej przerwie leki te już w ogóle nie działają, nawet przez dzień. Po prostu czuć od razu te negatywne skutki uboczne. Tak jakby coś się wyczerpało w głowie. Wczoraj spróbowałem selegiline z metylofenidatem i różnicy również nie zauważyłem, wręcz bym powiedział ze dużo lepiej się czułem biorąc wortioksetyne z metylofenidatem. Dla mnie to zdecydowany koniec powrotów do moklobemidu i selegiliny. wenlafaksyna pozostaje nr 1

Edit: dzisiaj wziąłem metylofenidat bez selegiliny i działa lepiej niż w połączeniu, także zjawisko bardzo dziwne bo kiedy brałem selegiline pierwszy raz to dawała tyle energii i pobudzenia ze nie odważyłbym się jej połączyć z czymkolwiek, a teraz takie rzeczy..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.