Dziś mija 16 dzień od umieszczenia kita w bagu. Grzyby ładnie się rozrosły i coś czuję, że dziś lub jutro będzie trzeba zbierać. Miałem nadzieję na trochę bardziej równomierne owocnikowanie, ale ostatecznie chyba i tak jest dobrze.
Zalałam mojego pierwszego kita 6 dni temu
-stał z wodą ok. 10h w chłodnym zacienionym miejscu
-wachluje 2/3 razy dziennie, chociaż przez jeden dzień stał zamknięty, bo zastosowałam się do oficjalnej instrukcji, ale później doczytałam tutaj
-spryskuje też 2/3 razy dziennie, ale dzisiaj nie spryskalam, bo wydaje mi się, że jest zbyt duża wilgotność
-w 3 dzień położyłam pod pudełkiem jałową gazę namoczoną
-stoi w pudełku otwartym z dostępem do światła dziennego
-nie mam termometru, ale wydaje się, że ok 23/26°C
moje pytania:
-co mogę poprawić?
-czy na razie to wygląda ok?
-chyba przez przypadek dostały się jakieś paproszki(zaznaczone na niebiesko). Usunąć je?
-czy to zaznaczone na czerwono, to może być już kapelusz?
-kiedy mogę spodziewać się pierwszych pinów?(nie mam cierpliwości i pierdolca dostaje xd) grow kit golden teacher
I najwazniejsze - nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu , zostaw go niech sb rosnie . Poki co nie jest nawet skolonizowany , poczekaj az pokryje sie caly mycelium (bialym puchem) i dopiero wtedy piny beda formowac .
Ciastko zalałem drugi raz i spędziło noc w lodówce. Dziś wylądowało w bagu i czekam na kolejne zbiory. Trzymajcie kciuki ;)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.