Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 703 / 136 / 0
@AlfredDinozaur nie wiem jak wyglądają takie w aptekach, ale z doświadczenia mogę ci powiedzieć że takie z allegro są chujowe. Ja osobiscie polecam jakieś najtansze słuchawki za 20-30zł, mam kilka par zużytych i używam ich jako stazy, sprawdzają się elegancko.
:tabletki:
  • 1100 / 273 / 0
@AlfredDinozaur są sklepy ze sprzętem medycznym i ortopedycznym, tam pytaj
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Smycz na tel też się nadaje. Ja cały czas tego używam i jest ok
  • 498 / 272 / 0
W ten sposób prawie wszystko może być stazą, ale nie ma łatwej regulacji zacisku. Ostatnio stanikiem zastępowałam.
  • 2814 / 367 / 0
Pamiętam moje początki z i.v też zamówiłem staze do i.v z allegro ze sklepu medycznego przyszła, biore sie za strzała zaciskam staze szukam żyły o jest i kilka razy puszczając staze wylecialem z żyły to przestałem jej używać :) i radzę sobie bez stazy i leży ona w szafce :) i za kazdym razem gdy ją widzę usmiecham się pod nosem . Za staze może robic wężyk od szlafroka wszystko pasek itp
Ooo melodynka :*@Melodyne
  • 498 / 272 / 0
No siema @sclero2014 :)
Może wcale tej stazy nie potrzebowałeś, jak żyły są widoczne, to się wręcz nie poleca.
Za to jak masz już pozapadane/niewidoczne, to brak stazy do zabiegu powinien być karany garem smoły w piekle.
No i często wręcz wtedy się nie puszcza całkowicie nawet zacisku, żeby nie wypaść z ledwo wypompowanego bata.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2022 przez Melodyne, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 357 / 47 / 0
Poziom tłuszczu w moim organizmie stawiam na jakieś 20%. Mimo to, żył nie widać.
Używał ktoś jeszcze stazy z allegro? Polecacie?
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 498 / 272 / 0
Staza jak staza, robi co ma robić, tu nie ma specjalnej filozofii, polecam. Także pozostałe sprzęty kupuję online zazwyczaj, oszczędzam tym samym również ból dupy wielu aptekar o wszystko i byle co.
  • 917 / 235 / 0
Wiele osób zauważyłem że puszcza staze jak już jest w żyle i pojawia się krew w kontrolce, a to błąd, bo często odpinając staze igła się poruszy i wyskakujemy z kabla. Więc lepiej wpuszczać towar, tego centa czy dwa na zaciśniętej stazie. Mnie ostatnio piguła pobierała krew a że mam pozapadane żyły i zrosty to ciężko się wkłuć. Więc założyła staze i wbiła igłę bez strzykawki, tak długo nią manewrowała aż zaczęła kąpać krew i wtedy dopiero pobrała odpowiednią ilość do szkiełka. Zresztą sposób na wbijanie igły i szukaniu żyły jest dobry ,przynajmniej nie robią się skrzepy w pompce. Można też podawać z dwóch pompek wtedy np.z heleną i z władkiem .
  • 498 / 272 / 0
Mam prośbę o wyjaśnienie wątku, ze stężone roztworu są niekonieczniek orzystne.
Stoczyłam o to rozmaite dyskusje z wszelakimi ekspertami i tak zagorzali stimiarze ifaouwcy mówili mi w większośc, że za dużo wody daję,
kilka mm3 wystarczy.
Do miksow z h robię sobie średnie stężenia, ale zwykle wody nie oszczędzam. Ale nie chcę się też przelewać. Puchnę. Jakie szkody jeszcze są znane w wyniku stosownia zbyt stężonych roztworów? Oprócz tego, że można łatwiej przedobrzyć?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.