MAŚĆ NA BÓL DUPY NAPRAWDĘ ISTNIEJE!
https://vulvodynia.pl/forum/temat/masc-z-gabapentyna/
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
No i czytalem ze gabapentyna slabo uzaleznia to prawda? Jezeli bez problemu dostaje prege bez recki w aptece to czy gabapenytne tez dostane?
Nie powiedzial bym ze uzaleznia. Czesto mialem przerwy od niej. Wsumie spoko lek potrafi dziwnie pobudzic albo zamulic a dziala tak jakby w tle, jest slabsza od Pragabaliny. Pregabaline probowalem od prywaciarza w pl, wiec mam porownanie Prega jest zdecydowanie mocniejsza na psyche, ale gaba tez dziala na psyche troche.
Gaba na poczatku kopala jak po piwie jak sie przedawkowalo dla ``fazki``. Teraz mam taka tolerancje to malo te tabsy czuje.
Chociaz czytalem reddit z ciekawosci to amerykance pisali ze ich to uzaleznia wiec zalezy od osoby chyba.
Dam kolejną szansę temu lekowi spróbuję zmniejszyć Baclofen i Pregabaline chociaż udaje się to na cold turkey to glowa za bardzo dostaje
Przypisał mi ją neurolog na drganie kończyn, które były ze mną odkąd pamiętam. Z początku dawki 100 mg 3x dzień. Później raz 300 mg. Z początku nie zauważyłem jakiegoś bezpośredniego działania leku na mnie ale drganie faktycznie ustało. Dopiero z czasem zobaczyłem co drzemie w tej małej tabsie. Obróciło mnie konkretnie. Stresy, negatywne myśli zniknęły, a przynajmniej jestem w stanie nad nimi panować. Dodam, że jestem podatny na stany lękowe, a moja tolerka na wszystko jest niska nie licząc zioła. Trudno opisać słowami działanie gaby, bo jednego dnia jest w stanie działać jak piguła i czuję wtedy ten „naćpany” wyraz twarzy lub kopnąć jak dobry specyfik. Dosłownie przy dołkach brałem jedna tabse i potrafiłem wstać z łóżka i widzieć piękno w świecie. Według mnie nie warto brać jakoś dużo, bo lepsze jest te działanie w tle. 300 mg się u mnie sprawdza. Przy większych czuć po prostu lekkie najebanie. Niestety tolerka rośnie w oczach. Polecam brać w odstępach dwóch dniowych. Z testu na znajomych wynika, że niektórzy coś czują a niektórzy wcale. Ładowanie ok. 30/40 minut pierwsze efekty, 1,5h już jest fajnie.
W skrócie najczęściej spodziewam się - euforia, chęć do wszystkiego, muza lepiej brzmi i najbardziej pokręcone - ciało jest szybsze od myśli (nie bez przyczyny lek jest też na schizofrenie).
W gabie drzemie moc tylko trzeba umieć z niej korzystać.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.