...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2392 / 659 / 0
TZN, chlopie Po pierwsze gratuluje. Po drugie po odstawce chodzi o to żeby zyć bez stymulowania receptorów opiatowych. A Ty znwowu to robisz ale ze slabszym opiatem. Ja cos czuje że jak by sie nie waliło nic z 4 miesiace to i 2 paczki tjoko by błogo zrobily.... No chyba że jakims cudem zostaniesz przy tym kratomie na pewno to lepsze niz walenie iv hery
  • 47 / 10 / 0
Bardziej mialem na mysli disso i psychodeliki. Spokojnie mozna explorowac swiadomosc innymi substancjami, majac w umysle doswiadczenia z przeszlosci i poczucie wolnosci po odstawieniu opio. Ja czuje sie zajebiscie wolny po odstawce, a jednka moj mindset sie zmienil po detoxue wobec ,, mniej ,, uzalezniajacych dragow.

Po za tym, piszac wczesniej o dragach z mniej taxujacym dzialaniu na dope, mialem na mysli wszelkie spidy w mixie z benzo i zmniejszaniu RLS…..pomaga, ale nastepnej nocy wyjebie rowerek w kosmos.
( sory za brak editu, ale pisze na szybko )

scalono - WRB
08 grudnia 2021WujekMorda pisze:
TZN, chlopie Po pierwsze gratuluje. Po drugie po odstawce chodzi o to żeby zyć bez stymulowania receptorów opiatowych. A Ty znwowu to robisz ale ze slabszym opiatem. Ja cos czuje że jak by sie nie waliło nic z 4 miesiace to i 2 paczki tjoko by błogo zrobily.... No chyba że jakims cudem zostaniesz przy tym kratomie na pewno to lepsze niz walenie iv hery

Ziomus, wiem ze sie martwisz😁, ale wiem co robie. Jestem w tym gownie on i off od prawie 10 lat. Znam sie, swoja glowe i mozliwosci. Kratom jest zbawieniem na cisnienia i to jest wlasciwe uzycie. Nie przekraczam magicznej granicy 3 dni i czuje sie najlepiej od ostatnich paru lat😉
Uwaga! Użytkownik DraggingThroughHell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2392 / 659 / 0
ja tez 8 lat - spoko rozumiem Cię choc nie jeden nazwie Cię tutaj w tym momencie hiporytą

Przykladowo ja jestem na buprze - z 2.5 zszedłem do 1.4 i jestem dumny że juz 3 miechy nie wale majki oraz oxy kiedy to siedziałem zamelinowany w domu. bupra nie daje haju, zabija skręta mozna na niej funkcjonowac - praca/zycie/znajomi, schodze z dawki ale nadal są ludzie którzy mi wtykną że w pizdzie maja moją trzezwosc skoro tak naprawdę jestem 24/7 nastukany opio , tak czy inaczej....

Ostatnio spotkałem chłopaka który wali 3/4 lata kode i tramal. jest w momencie krytycznym albo rzuci albo mocniejsze opio i na maxa prosil mnie o kmine na oxy albo chociaz DHC. Zarobiłbym- ale kurva odmówilem. Co innego jak już by to brał ale nie chce być brama dla kogoś takiego po przezyciu tego co przeżylem

Pozdro dex - Jedyny skręt jaki przezywalem był własnie na Twoim poradniku. Tak czy siak wiem że kiedyś znowu tu trafie. Po zejściu z bupry..
  • 47 / 10 / 0
Jestem hipokrytą i zawsze pozostane😉. Walenie opio może to tylko potwierdzic, ale jednkak nie czuje ze daje dupy z kratomem. Wrecz przeciwnie, po tak dlugim taplaniu sie w tym gownie, w koncu czuje ze moge odetchnąć. Jak mowilem, nie biore czesto ale za to leci duzo kety, mj i fenibut jak mam wolne.
Cale zycie bylem wjebany w rozne substancje i praktycznje s teorii to one wyznaczaja bieg mojej osobistes ewolucji, jak kolwiek mozna to zrozumiec.
Osobjscie uwazam, ze te prawie 2 miechy znacza fchuj duzo, biorac pod uwage ostatni dwu letni ciag.
Sumujac wszystko. Ludzie sie odurzają wieloma rzeczami, a ja wybralem szczerą z wlasnym glosemem supaementacje mniej szkodliwymi dragami.🤷‍♀️. Mysle, ze prawda jest taka ze kazdy z nas bedzie musial znaleść zamiennik predzej czy poznie a czy wlasciwy to sie okaze.
Uwaga! Użytkownik DraggingThroughHell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Jeżeli w ciągu kolejnych 3 miesięcy odstawisz Kratom do zera i nie będziesz brał innych opio w ogóle - wygrałeś. Jak wrócisz - niestety zrobisz 360 stopni i znajdziesz się w miejscu z którego zacząłeś. Czas pokaże jak będzie. Ja życzę powodzenia i zdrowia.
  • 47 / 10 / 0
Dzieki za dobre slowa, bo tak je odebralem💚
Nie chce wracac do patologicznego cpania o przetrwanie ale tez jak narazie nie czuje sie gotowy aby odstawic opio calkowicie. Nie chce gadac o tym jak bardzo chce sie zmienic bo za duzo przeszedlem i za bardzo znam zycie do tego stopnia, ze wiem ze cos takiego jak wymuszona zmiana nie istnieje. To czas ( czytaj los ) decyduje czy jestesmy gotowi czy nie. Czuje ze ten czas dla mnie nadszedl, stad powoli zostawiam gowno za soba i odnawiam zdrowe relacje. A czy mi sie uda? Tego nikt nie wie. Tym bardziej ze mam tak skrzywioną definicje trzezwosci ze moj model bedzie tutaj na bank odrzucony😅 .
Ludzie biora antydepresanty a ja wybralem, mniej legalna forme suplementacji. Biore dragi przez ponad 20 lat i mowiac szczerze, w ogolnym rozrachunku, daly mi wiecej niz zabraly. Oczywiscie nie moge byc tutaj calkowicie obiektywny bo nie znam innych, potencjalnych mozliwosci ktore mialy miejsce w swiatach rownoleglych ale na pewno tutaj wszystko idzie dokladnie tak jak bylo gdzies tam napisane.

Jeszcze raz dzieki za slowa wsparcia🙂
  • 1 / 1 / 0
Każdego, chcącego stanąć na nogi po opioidach - przetestujcie moje rozwiązanie.

Amantadyna 100mg 4xd
Pregabalina 150mg 2x (tutaj do rozważenia czy potrzebna i na jak długo, kiedy wyłączyć)
Piracetam 1200

Powyższy zestaw stawia na nogi po depresji poopioidowej. Natychmiast.
Amantadyna działa na NMDA. Istotnie obniża tolerancje na opio. Ale dodatkowo - obniża ciągoty do wrócenia do opio. Jak znajdziemy sobie zajęcie, to znika ciągłe myślenie o oxy, i najgorsze, że bez oxy nie można funkcjonować.
Można wstać z łóżka rano, ubrać się, żyć i pracować. Myślę, że każdy wie o czym mówie.
NIe wiem jak długo będzie trwał ten efekt, natomiast działanie ketaminy na NMDA - udowodniło, że działa błyskawicznie w depresji i efekt utrzymuje się długo.
Jest siła do działania, motywacja, generalnie amantadyna stymuluje podobnie do modafinilu.
I co lepsze - dostępość. Bajecznie prosta.

https://www.focus.pl/artykul/ketamina-l ... z-dlaczego

Nie mam pod ręką linków do badań ale poszukajcie.
Oczywiście, sprawa jest bardziej zawiła, i zależy też od warunków socjalnych i materialnych uzależnionego, i generalnie od jego pozycji.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2021 przez oxydolor30, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 149 / 5 / 0
07 grudnia 2021Zgrzany pisze:
@michalkarol998 To opowiadaj jak tam 4 dzień odstawki, masz wolne i odpoczywasz ? Jeśli dobrze liczę bez bupry przy twoich dawkach i stażu (10 dni to brałeś ?) bupra powinna na dniach opuścić receptory w całości (wiadomo osobnicza sprawa ale przy tym half-lifie i czasie pobawię się w wróżbitę ale zastosuję prostą matematykę i strzele, że nagromadziłeś w piątek jakieś 1mg bupry aktywnej razem z zapodana dawką 0,4mg więc dziś masz może jeszcze z 0,1-0,25 gdzieś tam w organizmie sobie śmiga i na dniach powinieneś mieć totalnie pusty receptor i być czysty). Jestem ciekaw bardzo czy to wystarczyło te 14 dni bez DHC (10 na zamienniku który nie powinien i na pewno fizycznie Cię tak szybko nie uzależnił ani nie nasycił komórek ale jednak wciąż pobudzał receptory Mu choć oczywiście częściowo) do pozbycia się niechcianego zejścia czy też po prostu odstawił je w czasie i może osłabił przez niższe stężenie, mniejszą ilość nowo utworzonych receptorów opioidowych w czasie substytucji i co się bezposrednio powinno przełożyć na szybsze osiągniecie homeostazy w mózgu (jeśli oczywiście bupra nie stymulowała tych receptorów jednak mocniej nawet od twoich dużych dawek DHC co jest kluczowe i pod znakiem zapytania, a wyjdzie w praktyce teraz właśnie o czym bardzo pewnie nie tylko ja ale większość w tym temacie chcielibyśmy posłuchać). Mimo tej niezbyt optymistycznej i wręcz zimnej wypowiedzi to trzymam kciuki, wierze w Ciebie ziom niech to WHO ma racje, a i tak nie ważne już co wybrałeś jak się zaweźmiesz i nie będziesz wkręcał nie wiadomo czego to najgorsze co cie czeka to przeziębienie które można nawet pomylić z prawdziwym biorąc pod uwagę pogodę więc kogo tam masz koło siebie niech się Tobą poopiekuje i praktycznie nie ma szans żeby tego na luzaka fizycznie nie przeżyć, a psychika to już trzeba jakichś odciągaczy uwagi bo zawsze gdzieś tam ta furtka będzie w głowie niestety. Ja mam taki problem że wszystko co lubię robić uczyć się, jeździć na rowerze, chodzić po górach to robiłem z opio i teraz robię na buprze, dla mnie te hobby są wręcz pretekstem do ćpania i nie wiem co miałoby u mnie tą uwagę odciągać dlatego rada dodatkowa dla wszystkich nie łączcie opio z zainteresowaniami, jeśli macie w głowie kiedyś z niego wychodzić albo jesteście na etapie wiary że się nie wjebiecie.

p.s czemu myślisz że paroksetyna miałaby nie działać ? to jak już bupre miała osłabiać ona a nie bupra ją, nie zgadzam się z opinią, że lekarz jest od dźwigania dawek antydepów bo oni akurat w tej dziedzinie medycyny tak samo strzelają jak i ktokolwiek z nas chyba hehe, że naprawdę specjalista ale oczywiście nie polecam zmieniać dawki bez powodu również
ehh a daj spokój aż wstyd tu pisać. Ale po ostatnim wzięciu w sobotę, w niedziele czułem się nie za dobrze i wpadłem na "genialny" pomysł że tak mnie straszyliście buprą to wejdę na DHC na 3 dni i odstawię. No i byłem 3 dni na DHC, dawki duże jak zawsze, chyba przez paro tak mnie nie robi, wczoraj i dziś już biorę małe typu 120 mg rano i wieczorem, chcę tak pociągnać do niedzieli zmniejszając i zwolnienie od pon. i prawdziwa odstawka, nie udawana. Choć w moim przypadku dużo psuje nerwica i alko, bo jak odstawie opio to robię się lękliwy i "leczę" to alkoholem który pije w nadmiarze, a po opio delikatnie, jakoś nie było ciśnienia. Nie wiem czy nie spróbować przez nie wiem 2 tygodnie benzo pobrać po odstawce żeby załatwić te 2 problemy na raz, ale trochę boję się uzależnienia bo i tak z powodu zaburzeń lękowych brałem benzo 1-2 razy w tygodniu doraźnie. Póki co mam z 10 tabletek DHC 60mg no i czuję się jakoś dziwnie, dodatkowo jakieś przeziębienie i już nie wiem sam czego to objawy np. gorąco , zimno.
  • 1854 / 217 / 37
Użalasz się nad sobą znowu. Wystarczy Ci byle pretekst, żeby się naćpać. Brałeś buprę, żeby odstawić DHC, a potem DHC aby odstawić buprę. Dihydro masz mało, więc już kombinujesz, że benzo "załatwi dwa problemy na raz." Problem to Ty masz, żeby pożyć choć chwilę na trzeźwo. Żaden środek na to nie pomoże, bo największy problem to masz w głowie.
Myślę, że niebawem będziesz wjebany i w opio i w benzo.
  • 149 / 5 / 0
Piszę jak jest. Tak, polegam na farmakologii bo uratowała mi dupę i np. nerwicę leczyłem terapią, byłem przeciwny lekom a w szczegolności ssri. 3 lata różnych terapii a ja ciągle nie czułem się zdrowy. Na początku tego roku zdecydowałem się na ssri - dostałem sertralinę po której czułem się jak gówno, po miesiącu wręcz wybłagałem lekarza o paroksetyną, bo lekarz twierdził że właśnie wyolbrzymiam, panikuję, a jak przeszedłem na paro to z dnia na dzień zacząłem czuć się lepiej i robić rzeczy które były nie do pomyślenia wcześniej
Potem w walacje doszły zdarzenia z którymi nie mogłem sobie poradzić ( wyrzucenie z pracy, problemy rodzinne ) i zacząłem najpierw chlać a potem opio. Tak, myślęo benzo bo chyba lepiej mieć jeden średni problem niż 3 duże
. Nikom8 tego nie życzę, ale może kiedyś będziesz miał zaburzenie lękowre i zobacysz jakie to piekło ( serio marzyłem żeby nie mieć np nogi a czuć się psychicznie dobzr
Więc jeśli nie mas dla mnie jakichś kontruktywnych rad to nie udzielaj się prosze. Bo wprowadzić kogoś w dół jest łatwo, gotxrjmmmmm końcu ja jo j jo ile
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.