Błagam nie piszcie idź pobiegać.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
"Rutyna to rzecz zgubna "
Ale jeżeli to metafora to wielu cierpiących wielki, FIZYCZNY ból z chęcià zamieniłoby się z tobą. Ja zawsze mam to na uwadze, co nie znaczy że jestem debilem i pbce sà mi rozterki egzystencjalne.
04 grudnia 2021pomasujplecki pisze: Jak radzicie sobie z ciążącym mocno na żołądku smutku i pustce.
Błagam nie piszcie idź pobiegać.
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Wolę sobie zajarać czy coś połknąć ale właśnie z powodu tej ociężałości po detoksie wiem że uzywki nie sprzyjają polepszeniu tej pustki i smutku.
Pytanie w jaki sposób go zniwelować?
Chyba trzeba poczekać aż mózg sam się upora z równowaga chemiczna co pewnie trwa miesiącami.
SSRI nie pomagają, jedynie podczas brania. Potem tak jak by pogłębia problemy przez niemożność bycia tym lepszym na lekach.
05 grudnia 2021WRB pisze:Na przyszłość mamy wpływ, na przeszłość już nie..04 grudnia 2021pomasujplecki pisze:
Ale życie to suka, wiem. Jestem w takiej samej sytuacji i nie wiem czy kiedyś się uda to poskładać do satysfakcjonującego poziomu.
Ale może jednak?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.