Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć, jestem nowym użytkownikiem na forum. Nie chce się niepotrzebnie rozpisywać ale w skrócie wziąłem odpowiedzialność na siebie za mojego ziomka za marihuanę (troszkę powyżej 1g było). Mam kilka pytan, od razu wspomnę ze sprawa została na szczęście umorzona przez prokuratora
A teraz konkrety.
Po przesłuchaniu przez prokuratora zostałem wysłany na odciski palców oraz zdjęcia, pytanie jest następujące po co i w jakim celu takie czynności były potrzebne jakby złapali conajmniej gościa który jest polskim escobarem
Jak się ma sprawa z umorzeniem oraz z informacja w KSIPIE. Jeżeli by mnie teraz złapali to poprzednia sprawa (mimo ze umorzona na etapie dochodzenia) wniosłaby coś do tej nowej sprawy? (nie daj Boże żeby tak się stało), czy mogę ponownie ubiegać się o umorzenie? Czy kara będzie surowsza? ze względu ze już wcześniej byłem złapany
Ostatnia rzeczą jest pytanie odnośnie KSIPU policyjnego, w razie kontroli osobistej policjant będzie miał informacje ze byłem zatrzymany w tej sprawie? Boje się ze teraz normalna kontrola będzie kończyła się trzepakiem mnie oraz osób z którymi w danym momencie przebywam. Jeśli tak, czy mogę jakos wnieść prośbę o usunięcie tych informacji z bazy policyjnej powołując się Np na umorzenie tej sprawy i dodatkowo jakieś inne czynniki mogą na to wpłynąć żeby to usunąć.
  • 3455 / 556 / 2
Zdjeli ci odciski palcow i zdjecie bo to jest teraz normalna procedura. Narazie nie mozesz ubiegac sie o wymazanie z bazy danych dopiero po kilku latach.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.