Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
stara:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aQuQy_ChY34J:leki.urpl.gov.pl/files/25_FuraginumTeva_tabl.pdf+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b-abwpisać w duckduckgo furaginum chpl
Ogólnie zasada jest prosta, jak się leczysz to nie bierzesz narkotyków.
ps. nie mów o karcie charakterystyki produktów leczniczych "ulotka" bo to drażni farmaceutów xD
Nerki mam zdrowe, wątrobę też, tylko mam infekcję dróg moczowych.
Czy brać beta-ketony przy tym można tak, żeby nie uszkodzić sobie nic?
Ewentualnie ketaminę, bo też mam, a fajne parę dni wolnego się szykuje, to aż głupio nic nie zarzucić :v
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.