Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 10 / 2 / 0
31 lipca 2021Morfeo pisze:
@Eunljfyy
Raczej przez jajca jak już (tyrozyna zawarta w jajkach). No, ale sam a reakcja jest jebnięta. Zastanów się czy coś jeszcze na nią nie wpłynęło.

Właśnie przeczytałem że zamazany wzrok występuje przy przedawkowaniu magnezu. Jajka z 7 zjadłem i no jednak witamina B6 która była w tym suplemencie przyśpiesza wchłanianie magnezu, same jajka w sobie też mają witaminę B6, myślę że jak to się skumulowało przez godzinę to za duże stężenie miałem, choć nie biorę za często magnezu. Dwa razy na tydzień czasami nie biorę nawet 2 tygodnie, 3 tygodnie.
Sztywność mięśni karku doszła do tego jak siedziałem. Zatrzymanie moczu przez pierwsze minuty, łazienkę witałem co 5-10 minut.
Powinien litr wódy zakupić na stabilizację minerałów :zombie:
To jest moja pierwsza teoria

Druga: nikotyna, kofeina 100mg, psychika dochodzi do siebie powolutku i igra czasami zemną %-D

Ale coś myślę że wódeczkę zakupię bo czasami odczuwam że mam więcej w sobie minerałów niż niedoborów %-D
  • 205 / 38 / 0
Ja od siebie mogę polecić Aspargin,tylko uwaga!Bardzo ważne,zawiera on też potas , stosunek 17mg jonów magnezu do 54 mg jonów potasu, ale jest doskonały. Miałam dość duże niedobory magnezu i potasu a Aspargin w krótkim czasie je uzupełnił.
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 108 / 0
Problemem jest że trzeba go sporo łykać ze względu na stosunkowo niską ilość jonów magnezu w jednej tabletce, ale osobiście też polecam tylko w większych dawkach choć moim faworytem jest cytrynian magnezu 400 mg dziennie, uwaga tutaj na łagodny efekt przeczyszczający. No i preparaty z magnezem często zawierają sporą ilość wit. B6, która w formie pirydoksyny ma górny bezpieczny poziom spożycia 100 mg na dzień, łącząc kilka supli całkiem łatwo można tą ilość przekroczyć.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 1993 / 490 / 0
Czy korzysta ktoś z Was z F-MULTI MINERALS?

Ma to następujący skład:
Chrom - 40 µg (100%),
Cynk - 10 mg (100%),
Jod - 150 µg (100%),
Magnez - 375 mg (100%),
Mangan - 2 mg (100%),
Miedź - 1 mg (100%),
Molibden - 50 µg (100%),
Potas - 300 mg (15%),
Selen - 55 µg (100%),
Wapń - 800 mg (100%),
Żelazo- 7 mg (50%).

Składniki: Wapń (cytrynian wapnia), magnez (cytrynian magnezu), potas (cytrynian potasu), cynk (cytrynian cynku), żelazo (fumaran żelaza), mangan (glukonian manganu), miedź (glukonian miedzi), jod (jodek potasu), selen (L-selenometionina), molibden (molibdenian sodu), chrom (pikolinian chromu).

Czyli wszystko wydaje się być całkiem ok, ale proszek ten jakoś strasznie słabo rozpuszcza się zarówno w wodzie jak i w mleku. Praktycznie za każdym razem wychodzi zawiesina. Czy brak rozpuszczalności nie oznacza, że preparat ten będzie słabo przyswajalny?
  • 3455 / 555 / 2
Ja używam bodymax active żeń szeń z apteki magnez żeń szeń i minerały w jednym.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1993 / 490 / 0
Bodymax ma wodorotlenek magnezu, którego przyswajalność to około 5%. Słabo to wygląda.
  • 3455 / 555 / 2
Tak tylko napisałem, ogólnie mi te tabsy stykają. Żeń szeń ma fajnie kopie.

O to żeś mnie pocieszył. 5 procent? To przecież podlega pod kpinę jakąś.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9305 / 1809 / 2
13 listopada 2021KapitanAizen pisze:
Czy korzysta ktoś z Was z F-MULTI MINERALS?

Ma to następujący skład:
Chrom - 40 µg (100%),
Cynk - 10 mg (100%),
Jod - 150 µg (100%),
Magnez - 375 mg (100%),
Mangan - 2 mg (100%),
Miedź - 1 mg (100%),
Molibden - 50 µg (100%),
Potas - 300 mg (15%),
Selen - 55 µg (100%),
Wapń - 800 mg (100%),
Żelazo- 7 mg (50%).

Składniki: Wapń (cytrynian wapnia), magnez (cytrynian magnezu), potas (cytrynian potasu), cynk (cytrynian cynku), żelazo (fumaran żelaza), mangan (glukonian manganu), miedź (glukonian miedzi), jod (jodek potasu), selen (L-selenometionina), molibden (molibdenian sodu), chrom (pikolinian chromu).

Czyli wszystko wydaje się być całkiem ok, ale proszek ten jakoś strasznie słabo rozpuszcza się zarówno w wodzie jak i w mleku. Praktycznie za każdym razem wychodzi zawiesina. Czy brak rozpuszczalności nie oznacza, że preparat ten będzie słabo przyswajalny?
Trzebaby zobaczyć synergizm i antagonizm tych składników. Znając życie wykluczają się nawzajem albo ich przyswajalność będzie bardzo niska.
Kup se lepiej pyłek pszczeli. Może nie jest zbyt tani ale zajebiście przyswajalny.
Ps nie suplementujemy żelaza !
19 października 2021Pan Cietrzew 69 pisze:
Problemem jest że trzeba go sporo łykać ze względu na stosunkowo niską ilość jonów magnezu w jednej tabletce, ale osobiście też polecam tylko w większych dawkach choć moim faworytem jest cytrynian magnezu 400 mg dziennie, uwaga tutaj na łagodny efekt przeczyszczający. No i preparaty z magnezem często zawierają sporą ilość wit. B6, która w formie pirydoksyny ma górny bezpieczny poziom spożycia 100 mg na dzień, łącząc kilka supli całkiem łatwo można tą ilość przekroczyć.
Jakieś źródło tej informacji o 100mg b6 ? Ja gdzieś czytałem, że do 1 czy 2 gr badali i nic złego się nie działo
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1037 / 242 / 0
Tu jest coś o b6
Większa dawka – około 100 mg może być przydatna szczególnie u

nastolatków,
osób spożywających większe ilości alkoholu,
kobiet stosujących antykoncepcje hormonalną,
kobiet w ciąży mających poranne nudności,
osób powyżej 40 roku życia,
osób chcących obniżyć poziomy prolaktyny,
osób spożywających duże ilości białka,
cukrzyków

Warto pamiętać by większe dawki (powyżej 200 mg) nie stosować więcej niż 2-3 tygodnie!
  • 9305 / 1809 / 2
Tzn jedna z cech Wit b6 jest to, że jest ona w wielu produktach. I suplementujac np 50mg trzeba wziąć pod uwagę fakt, że w pożywieniu też jej możemy dostarczyć sporo.

Z ta prolaktyna to też były zdania podzielone.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.