Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
13 października 2021subtelnydotykpiekna pisze: ta mapka z reddita, która tutaj została wrzucona ( i bardzo dobrze !. ) jest wiarygodna a zarazem przydatna?
pytam doświadczonych grzybiarzy, dzięki z góry za odp.
w tym roku koniecznie trzeba zaliczyć debiut na wielkie HALO ;)
Jak pokazała czerwone, to nic nie mogłem znaleźć.
Okolice centrum Mazowsza.
ktoś coś chętnie wspólny trip !??
Rok temu dokładnie 6 października moje pierwsze wyjście na spota zaowocowało znalezieniem ilością łysoli na porządnego tripa ew. dwa spokojniejsze.
Póki co pustki, a mamy już połowę Października.
Nastawiłem się na coroczne psychodeliczne grzybowe oczyszczenie. Przykro mi będzie jeżeli ten rok nie będzie zaliczony naturalnym grzybolcem.
Jak nic nie znajdę to stety-niestety najprawdopodobniej zaopatrzę się w jakiś blotter ale to nie to samo jeśli chodzi o sezon grzybowy.
Pozdrowienia i powodzenia!
Chappiszon
Ja póki co w dwóch wypadach na swoje najlepsze miejsce 80 i 170 gram świeżych i może z 80 na wypadach w poszukiwaniu alternatywnych miejscówek. Tu moja ulubiona chociaż jakaś urodzajna nie jest.
Biegałem w okolicach po łąkach jakiś tydzień temu i niestety nic.
Ktoś coś z okolicy coś może wynalazł ?
Pozdro.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.