Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 28 / 19 / 0
13 października 2021subtelnydotykpiekna pisze:
ta mapka z reddita, która tutaj została wrzucona ( i bardzo dobrze !. ) jest wiarygodna a zarazem przydatna?
pytam doświadczonych grzybiarzy, dzięki z góry za odp.

w tym roku koniecznie trzeba zaliczyć debiut na wielkie HALO ;)
Ja ostatnio byłem 11 paź jak były same białe kwadraty nazbierałem 12 szt. tylko w jednym miejscu sprawdzonym.
Jak pokazała czerwone, to nic nie mogłem znaleźć.
Okolice centrum Mazowsza.
  • 40 / 10 / 0
Na południu łódzkiego spoty jeszcze bardziej w klimacie letnim niż jesiennym, sezon pewnie zaliczy lekki poślizg. Hmm jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że w połowie października z łysymi bida, ale żeby nawet grzybówek itp. nie było? Dziwna sprawa xD Dopiero w tym tygodniu warunki powinny być bardziej sprzyjające. Jak na razie 25 wyrostków lol
  • 4 / / 0
Małopolskie poszukiwania ale dość słabe
ktoś coś chętnie wspólny trip !??
  • 120 / 29 / 0
Tegoroczny sezon jest naprawdę opóźniony przynajmniej u mnie dolna polska. Grzybiarze z forum jak widać również się skarżą.
Rok temu dokładnie 6 października moje pierwsze wyjście na spota zaowocowało znalezieniem ilością łysoli na porządnego tripa ew. dwa spokojniejsze.
Póki co pustki, a mamy już połowę Października.
Nastawiłem się na coroczne psychodeliczne grzybowe oczyszczenie. Przykro mi będzie jeżeli ten rok nie będzie zaliczony naturalnym grzybolcem.

Jak nic nie znajdę to stety-niestety najprawdopodobniej zaopatrzę się w jakiś blotter ale to nie to samo jeśli chodzi o sezon grzybowy.

Pozdrowienia i powodzenia!
Chappiszon
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 920 / 163 / 0
Kotlina Kłodzka 20g suchych w dzien i kilka godzin drugiego. Wyglada na to ze sie rozkreca sezon dopiero. Najgorsze ze nie mam zbytnio czasu lazic po łące.
  • 143 / 21 / 0
Ciekawe jak w moich Gorcach wygląda sytuacja. Zbiera tam ktoś? :)

Ja póki co w dwóch wypadach na swoje najlepsze miejsce 80 i 170 gram świeżych i może z 80 na wypadach w poszukiwaniu alternatywnych miejscówek. Tu moja ulubiona chociaż jakaś urodzajna nie jest.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 10 / / 0
Błagam poratuje ktoś miejscówką na Śląsku u mnie nic a strasznie chciał bym zjeść polskiej Łysicy
  • 15 / 5 / 0
IMG_20211014_102424_11zon.jpg
IMG_20211014_102443_11zon.jpg
IMG_20211014_103359_11zon.jpg
Niech jakiś obeznany Błażej się wypowie czy jest szansa na Łasiczki(sic!) na takich łączkach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / / 0
Halo Halo koledzy grzybiarze, ktoś może z zachodniopomorskiego ? Jakieś rejony Koszalin / Ustronie / Kołobrzeg ?

Biegałem w okolicach po łąkach jakiś tydzień temu i niestety nic.

Ktoś coś z okolicy coś może wynalazł ?

Pozdro.
  • 143 / 21 / 0
Pewnie że jest, tylko takie trawsko trzeba przeczesywać na czworaka, co jest średnio fajne i przyciąga uwagę.
Zablokowany
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).