Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
08 października 2021Wasan7 pisze: ... takie koszenie wpływa na potencjalne zbiory ? Czy odpuścić w przedbiegach bo takie chaszcze to nie jest dobra miejścówka ?
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Następnym razem wrzucę zdjęcie całej tej łąki, niestety dzisiaj o tym zapomniałam.
Ale ktoś powyżej pisał, że nie warto szukać w chaszczach - nie zgodzę się z tym. Za każdym razem znajduję tam skarby.
22 września 2021EeRKa pisze: Witajcie, aktualnie siedzę w Kotlinie Kłodzkiej i testuje apkę , u mnie w okolicy wszystkie miejsca gdzie znajdowałem się pokrywają , ale też trzeba zauważyć ze skala pól na mapie jest dosyć spora , pozdrawiam dam znać jak polowanie ,
tu warunki doskonałe.
09 października 2021Kebsowne pisze: Witam.
Czy ktoś z was orientuje się czy jak w nocy temperatura spada poniżej 0 to czy jest sens w ogóle szukać łysych ?
Jestem w Tatrach i łąki wyglądają pięknie ale miejscami jest już szron na jeżach.
Co myślicie ? Dwie trochę różne miejscówki ? Która według Was jest bardziej godna uwagi ?
Dla mnie obie odpadają.
Pierwsza fota przedstawia naprawdę wysoką trawę gdzie nawet jak będzie coś rosło to będzie Ci o wiele ciężej znaleźć, zaś druga to ziemia koszona i użytkowana. Najlepszym sposobem jest się samemu przekonać.
Polecam wsie i miejsca gdzie kiedyś pasły się owce bądź pasą się nadal.
Idealnymi miejscami szczególnie na południu polski są polany otoczone starym rozpadającym się płotem. Oznacza on prawdopodobnie stare miejsce wypasu zwierzątek i tam nasi kosmici lubią sobie rosnąć.
pytam doświadczonych grzybiarzy, dzięki z góry za odp.
w tym roku koniecznie trzeba zaliczyć debiut na wielkie HALO ;)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.