Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 108 / 16 / 0
Juz wczoraj zawiesilam poprzeczke i wrocilam do 10 przed snem. Dzis sprobuje ostatni raz wziaz aviomarin. Moze tym razem bedzie lepiej. Amitryptylina działa nasennie czy pomaga uregulowac sen? Nigdy zopiklonu nigdy nie brał bo lekarze mowili ze jest slabszy od zolpidemu, a potencjal uzalezniajacy ma.ten sam. Nihdy o nim nie myslalam jak uslyszalam ze slabszy ale w piatek lub jutro bede brac kolejna recepte to powiam lekarzowi zeby do zolpodemu dorzucil ten zopiklon.
  • 184 / 25 / 0
Ja nie rozumiem do końca jak się można od tego tak fest uzależnić. Wpierdalam to od pół roku 50-70mg/dzien i jakiś skutków akurat tego uzależnienia nie odczuwam. No może na następny dzień jak nie wezmę to tak dziwnie bo zawsze było a teraz nie ma, lekka panika a tak to git.
  • 108 / 16 / 0
Jak bierzesz raz na jakis czas to wiadomo ze sie nie uzaleznisz. Domyslam sie ze bierzesz rekreacyjnie. Ja zaczel brac zeby zasnac i tolerancja rosla a bralam i biore codziennie zeby usnac. Nie dla jakichs halucynacji czy fazy. Uzaleznic wiec sie da jak najbardziej, najgprsza przy odstawianiu jest bezsennosc. Ja wtedy tydzien czasu nie funkcjonuje, jakies lęki są ale bez przesady, da się to przeżyć i odstawić. Problem następuje później jak zresztą przy każdym uzależnieniu gdy trzeba zaczac żyć bez leku czy narkotyku. Ja np po tygodniu totalnej bezsennosci potem i tak mam problem ze snem, troche gorzej funkcjonuje, ale mysle ze gdybym sie zawziela to bym rzucila. Raz mi się udało na rok rzucić metodą powolnego schodzenia. Na razie jednak nie czuję się siłach by to rzucić do końca.
P.S sorry nie wiem czy zrozumialam ale bierzesz te 70mg dziennie czy co jakiś czas? Bo jak codziennie to odstaw całkowicie na kilka dni, wtedyprzekonasz sie czy to uzaleznia.
  • 3901 / 563 / 0
Po co Ty tyle tego jesz?
Na kazdego dziala troche inaczej. Do jednego leku masz mniejsze predyspozycje do uzaleznienia, do innego mniejsze. Mnie się nawet podobało działanie zolpidemu. Bardziej niz takiego klona, chociaz to inne substancje, mam minimalne doswiadczenie z klonami, zolpidemami, ale chyba rozumiem, jak mozna się uzaleznic od zolpidemu.
  • 108 / 16 / 0
Po to by zasnąć. Bez zolpidemu w ogóle nie śpię, a tolerka rośnie stąd takie ulosci. Ale fakt, że każdy ma inaczej, ja np po Dormicum nigdy ie miałam objawów odstawiennych a regularnie brałam przez dwa miesiące i też zawyżając dawkę. Odstawiłam z dnia na dzień i nic, a podobno to silny lek. Za to z głupim zolpidemem mam problem. Z ciekawostek mogę dodać ze 5 tabletek zolpidemu i 2 estazolamu nawet mnie nie ululają, a przecież to dość mocne połączenie. I dodam że naprawdę chodzi mi tylko o sen, żadne rekreacje mnie nie interesują. Dziś kupiłam aviomarin i ostatni raz spróbuję z nim zejsc z zolpidemu. Ale to byle do poniedziałku nie żreć więcej jak chociaż 6,7 tablet, a potem robię zimny zjazd czyli siedem dni na czysto.
  • 13 / 1 / 0
Tak jak jest teraz nie ma dla mnie tragedii , nie chce żadnego syfu .
Mam tendencję do uzależnienia ale biorę to tak jak ty , ze względu na bezsenność . Sorry nie kumam żarcia rekreacyjnie tabsow . Ale jak widać może to i zdrowsze 😉
Mój psychiatra opowiedział mi o gościu który łykał 80 tabsow dziennie czyli 800 gr.
  • 108 / 16 / 0
Ja też miałam długi okres jechania na 5 czy 6 tabletach ale potem to było za mało. Dobrze że Ci tolerka się nie wyrabia bo ja np. czasami dochodziłam do 20 tabletek, ale nie na raz tylko dobierałam bo spać nie mogłam. Masakra jakaś i teraz też już ładnie do 5 zeszłam i walnęłam dychę i nie mogę zejść, nie czuję po prostu efektu uśpienia, bo tylko z tym mam problem. Jak zasnę to już śpię a zolpidem ma mi pomagać tylko w tym odcięciu się.
80 tabsów no no to ładny rekordzista. Ja znałam takiego co tylko 60 dziennie lykal, non stop chodził lekko zawiany. Ja parę razy próbowałam na uspokojenie wziąć tabletkę za dnia ale to bez sensu bo to nie uspokaja a i przy mojej tolerce jedna tabletka to jak cukierek. Szkoda tabsow żeby w dzień je łykać.
  • 3675 / 608 / 1
0.8 grama :P
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 13 / 1 / 0
06 października 2021Leilani87 pisze:
Ja też miałam długi okres jechania na 5 czy 6 tabletach ale potem to było za mało. Dobrze że Ci tolerka się nie wyrabia bo ja np. czasami dochodziłam do 20 tabletek, ale nie na raz tylko dobierałam bo spać nie mogłam. Masakra jakaś i teraz też już ładnie do 5 zeszłam i walnęłam dychę i nie mogę zejść, nie czuję po prostu efektu uśpienia, bo tylko z tym mam problem. Jak zasnę to już śpię a zolpidem ma mi pomagać tylko w tym odcięciu się.
80 tabsów no no to ładny rekordzista. Ja znałam takiego co tylko 60 dziennie lykal, non stop chodził lekko zawiany. Ja parę razy próbowałam na uspokojenie wziąć tabletkę za dnia ale to bez sensu bo to nie uspokaja a i przy mojej tolerce jedna tabletka to jak cukierek. Szkoda tabsow żeby w dzień je łykać.
No i to też był powód mojego brania zolpidemu . Sen...
Pięknie się na tym spało na początku . Z czasem przy dodatkowych tabletach bardzo przyjemny stan euforyczny przed zaśnięciem .
Ocknęłam się naprawdę w lipcu tego roku kiedy całe ciało już mi szwankowało .

Próbowałaś może jakieś antydepresanty ??
Mirtrazepina działa nasennie .
  • 641 / 98 / 0
Dla mnie Zolpidem to lek od którego trzymam się z daleka, kiedyś wziąłem jedną tabletkę na sen, obudziłem się w szpitalu przywiązany pasami z przekonaniem iż chcą mi przeszczepić twarz. Ucieczka z I piętra przez okno (pasy przeciąłem mini-scyzorykiem u kluczy). Znów zgarnęła mnie Policja i znów OIOM. Okazało się iż latałem po okolicy, zabrała mnie SM ale że tylko miałem 0,6 to mnie zabrali do szpitala. Co się działo między, nie pamiętam.... nie polecam. Ogólnie masakra.
ODPOWIEDZ
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.