Na tłumaczenie typu "bo zaraz się przekręce, takie mam flaki rozjebane" lekarz powinien pokiwać głową i wręczyć Ci skierowanie.
Pewnie ta bezpośredniość Ci się nie spodoba - i dobrze. Za dużo razy w taki lub podobny sposób okłamywałam siebie domowymi detoksami żeby czytając takie pierdoły współczuć Ci, czy pogłaskać Cię po główce.
Jak sam nie potrafisz wziąć się w kupę i nie pieścić, to rozwiązanie jest banalnie proste.
@DexPL
Nie dex ten konkretny rodzinny nie wie o moim nałogu po prostu pisze mi oxy od roku prawie paczkę 10mg co miesiąc. Wie że czasami jak mnie boli jem 40 mg w ciągu doby. I na pewno tez wie ze sie uzal\eżnilem biorąc dzien w dzien przez ostatni rok. Nie wiem czy jest sens mowic mu ze jem hurtowe ilosci opiatów i ma mnie ratowac ta buprą . Chce po prostu kulturalnie zasugerowac zmiane srodka przeciwbolowego na taki który omija układ pokarmowy i jest slabszy od oksykodonu czyli wlasnie bunondol 0.2 - Dwie takie paczki jakby mi pisał na miesiąc bym kurwa wył ze szczęscia. Mógł bym przestac wpierdalać to DHC i inne gówna i znowu wrócił bym do normalnego życia. Cieszenia sie małymi rzeczami i oddać się schodzeniu z dawek.
A temu od programu mowilem jak wam z tym benzo - że przeciez na detoksie zseby benzo wylezec trzeba miesięcy i w tym czasie nałóg od opio minie 5 razy wiec gdzie tiu sens. A ten do mnie a byl sens brac dragi ?
Przyszły mi dzisiaj wyniki z rezonansu (z kontrastem) i tomografii głowy.
Staż w używkach i miksach mam duży, ciut ponad dekadę, mając już te 24lata.
Mam różne porycia, dziwne reakcje, "humorki", samopoczucia raz lepsze, raz gorszę, lubi się to natychmiastowo zmieniać w ciągu dnia.
Generalnie jest się czym martwić lub jak to może wpływać na moje funkcjonowanie?
Z tych wyników u neurologa wyszło tak:
- Najbardziej zastanawia mnie to - "Asymetria komór bocznych - lewa poszerzona w zakresie rogu czołowego i przedniej części trzonu, przegroda przeźroczysta przemieszczona na prawo - obraz może być wynikiem dysgenezji sklepienia. Poza tym obraz MR mózgowia w granicach normy"
- Sygnał istoty szarej i białej prawidłowy, bez cech restrykcji dyfuzji i patologicznego wzmocnienia pokontrastowego.
- Ciało modzelowate prawidłowej szerokości, jednorodne.
- Szerokość przestrzeni podpajęczynówkowej w normie.
- Układ komorowy nieprzemieszczony.
Aktualnie jestem na 50mg sertraliny, 2x 150mg Pregabaliny, 1.2g Piracetamu, 25mg Ketrelu, 50mg Opipramol.
Wnioskuję chyba że problem mojego samopoczucia leży w psychice jak już, niż w fizycznej kwestii organizmu?
Czy się mylę? Pytam czysto teoretycznie czy jest fizyczny powód do zmartwień? :)
Pozdrooo!
06 września 2021Swiezzy pisze:
Wnioskuję chyba że problem mojego samopoczucia leży w psychice jak już, niż w fizycznej kwestii organizmu?
Czy się mylę? Pytam czysto teoretycznie czy jest fizyczny powód do zmartwień? :)
Pozdrooo!
Poza elementem fizycznym jest komponenta niewidoczna dla skanerów. Mogą to być zmiany na poziomie komórkowym (procesy biochemiczne), zmiany na poziomie stężeń płynów (czysta chemia) i wiele innych. Mózg jest organem o praktycznie najmniej poszerzonej wiedzy i jego właściwe działanie jest trudne nawet do oszacowania, nie mówiąc o pełnej diagnozie. Jest też kwestia psychiczna - czyli nasze korzystanie z tego organu. Jeżeli uważasz, że istnieje problem, to zacznij od neurologa, a dopiero potem idź do psychiatry. Taka jest kolejność. Pytanie tylko, czy jest problem.
@januszgarlacz
Mamy 8 rano. Jak objawy? Nadal bez zmian?
Dzieki, przynajmniej nie muszę się martwić o fizyczna część.
Na wyżej wymienione leki wchodzę właśnie, może już z tydzień jakoś. Lekka poprawa jest, zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję że sertralina to będzie to.
Pzdr
poza tym stan stabilny brak gorączki czy innych objawów
Powiedz, że trafiłeś do lekarza by USG zrobić jakieś i choć podstawowe badanie krwii i posiew?
Jeżeli nie, to o ile nagle nie przeszło (ale jakim cudem) to leć jak najszybciej.
04 września 2021DexPL pisze: Do lekarza. Krew u moczy nigdy nie jest normalnym objawem i zawsze wymaga badań (chyba że jest do zdiagnozowana i wielokrotnie występująca sytuacja - ale z opisu wynika coś zupełnie innego)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.