Dla przeciętnego rolnika-hobbysty jest to do pominięcia, bo nie wykorzysta on plusów pestek regularnych. Wybierając w zamian feminizowane ma pewne ułatwienia i większą pewność płci.
Myślę, że osoby, które powinny wybierać regulary same o tym wiedzą, reszta niech idzie w feminizowane i bardziej skupi się na stabilizacji genowej, tj. wybieranie pestek F2+ zamiast niestabilnych F1.
Jedyną przewagą pestek regularnych jest genetyka, która nie została chemicznie indukowana. Przekłada się ona mniej chorób, mutacji, silniejszy fenotyp itp.
Nie no jasne, że w teorii szanse są równe, ale gdyby nagle zebrać wszystkie (niefeminizowane) pestki świata, to mogłoby się okazać, że proporcje wyglądają np 60:40.
W przypadku moich krzaków stosunek żeńskich do męskich wynosi dokładnie (właśnie policzyłem każdą sztukę) 23 do 4 - daleko od równych szans, czyż nie? ponad 5 krotna przewaga żeńskich...
Ja piszę wyłącznie z doświadczenia. Gdyby nie liczyć zeszłego sezonu, stosunek panien do chamów wyniósłby 19 do 2... przytłaczająca przewaga.
jesli ktos bardzo chce to spoko ale to nie sa nasiona regularne ktore maja szanse 50/50
a czy to Twoje zmartwienie? : )
31 sierpnia 2021jezus_chytrus pisze: Panna
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.