Nie mam nic wspólnego z dzielnicą gdzie jest ten komisarait- nic. Jak już naginam normy kapitalizmu w charakterze konsumenta zresztą, to zuperłnie gdzie indziej. W rewirze tego komisariatu być może z takim jedym superprzypałowcem (brałem od niego, raz był ranny bo 5min wcześniej zjadł w brzuch kosę :/)miałem kontakt. Usunąłem kontakty. No nawet spokojnie 5 ;lar temu ta akcja sie działa. I nie był to tern przynajeśnu do tej komendy, tylko częsciowo bo bywały rotacje xd
A bo coś się 5 lat temu działo. Kurwa gdybym się takimi rzeczami przejmował to albo bym dostał 10 lat albo bym się zajebał.
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
11 sierpnia 2021IamYourFather pisze: Można polemizować z "benzo to dobre leki" ale ok.
sprzatnij chate z przypalu na wszelki wypadek, lyknij benzo i smigaj na komende wyjasnic - lepiej samemu isc przygotowanym niz byc zaskoczonym w najmniej odpowiednim momencie
a ten brak artykulu to normalka nie ma co panikowac bo wlasnie o to chodzi pieskom, bardzo prawdopodobne ze to jakas pierdola
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.