Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
Wchodzę do apteki, grzecznie chwalę dzień i proszę o thio. Farmaceutka ewidentnie pierwszy dzień w pracy, przerażona recytuje wszystkie formułki, w tym na koniec jedną, która mnie zaskoczyła: Ile opakowań? - Myślę: powiem więcej niż jedno, zacznie nabijać i jej wyskoczy na monitorku, że tylko jedno może sprzedać. Ale nic nie szkodzi, sprawdźmy. Mówię: Aaa, niech będą trzy opakowania. - Wyjmuje z szuflady trzy opakowania, nabija i pyta: Płatność gotówką czy kartą? - Zgłupiałem. Jak jej to przeszło przez ten system? i mówię: kartą. Wymiana grzeczności i do domu.

@szufladziarz

System powinien ją poinformować, że więcej sprzedać nie może czy nie? Jak to jest? Wziąłem duże opakowania.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1223 / 487 / 0
@Klamm Nie ma takiego systemu który nie pozwalał by im nabijać na kasę większej ilości leku który jest bez recepty, też mam taką aptekę gdzie starsza pani zawsze pyta się ile opakowań, zazwyczaj biorę dwa, ale kiedyś poprosiłem cztery i też nie było problemu.
  • 349 / 102 / 0
20 lipca 2021Klamm pisze:
Wchodzę do apteki, grzecznie chwalę dzień i proszę o thio. Farmaceutka ewidentnie pierwszy dzień w pracy, przerażona recytuje wszystkie formułki, w tym na koniec jedną, która mnie zaskoczyła: Ile opakowań? - Myślę: powiem więcej niż jedno, zacznie nabijać i jej wyskoczy na monitorku, że tylko jedno może sprzedać. Ale nic nie szkodzi, sprawdźmy. Mówię: Aaa, niech będą trzy opakowania. - Wyjmuje z szuflady trzy opakowania, nabija i pyta: Płatność gotówką czy kartą? - Zgłupiałem. Jak jej to przeszło przez ten system? i mówię: kartą. Wymiana grzeczności i do domu.

@szufladziarz

System powinien ją poinformować, że więcej sprzedać nie może czy nie? Jak to jest? Wziąłem duże opakowania.
Właściciel przycebulił na module sprawdzającym ilość to będzie płacił podczas kontroli wifu. Ja takiebtzevzybrozbijamn nank kilka paragonów

@igla83system ostrzega jak sie za to zapladi, a na gripaxach można się łatwo przejechać. Ta pani na stówę różnica to na kilka paragonów
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1195 / 223 / 32
Czyli dobrze myślałem, że taki system istnieje.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 5120 / 887 / 0
A dostałeś paragon klamm? Domyślałem się że pojedynczy

To nie robi potem burdelu w papierach czy czymś?
Pacjentowi daje zwykły paragon z nabitym x4 thioco a sobie rozbija w systemie ?
Jak to technicznie wygląda...
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 633 / 154 / 0
Nierozsądna apteka, przecież mogą co kilkadziesiąt sekund nabijać po jednej sztuce i wtedy są "czyści".
  • 1223 / 487 / 0
Ja dostałem pojedynczy paragon, thio x 4 op. więc sam już nie wiem o co tu chodzi, dziwne że jedni się tak boją a drudzy mają to w pizdzie.
  • 349 / 102 / 0
21 lipca 2021igla83 pisze:
Ja dostałem pojedynczy paragon, thio x 4 op. więc sam już nie wiem o co tu chodzi, dziwne że jedni się tak boją a drudzy mają to w pizdzie.
mają w pizdzie dopóki nie dostaną kary
https://mgr.farm/aktualnosci/apteki-musza-uwazac-sprzedajac-leki-na-przeziebienie-inspekcja-karze/
były grube kary, więc trzeba się pilnować %-D

może to była stażystka, jak jakiś magister zobaczy to zrobi korektę i rozbije na 4 paragony
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1195 / 223 / 32
21 lipca 2021ledzeppelin2 pisze:
A dostałeś paragon klamm? Domyślałem się że pojedynczy
Tak, na pojedynczym paragonie mi wydała.
21 lipca 2021szufladziarz pisze:

może to była stażystka, jak jakiś magister zobaczy to zrobi korektę i rozbije na 4 paragony
Tak jak pisałem, myślę, że właśnie to była albo stażystka, albo to był jej pierwszy dzień w pracy.

Piszesz, że jak się ktoś starszy dopatrzy, to to rozbije. A ja myślałem, że jak już zapłacone, to już się nic zrobić nie da, bo jak? Póki nie zapłacę, to może anulować, nabić inaczej i dopiero dać do zapłaty, ale tak? Dziwne.

edit

Chociaż może i się da, bo czasem coś zwracam po jakimś czasie i nie ma problemu, jeśli tylko mam paragon.
  • 349 / 102 / 0
Ogólnie w aptekach jest trochę inaczej niż w sklepie, teoretycznie nie ma zwrotów, mogę na legalu powiedzieć że nie przyjmę zwrotu i chuj. Ale zdarzają się pomyłki, tak jak tu, wtedy robi się korektę, zwykły śmiertelnik musi mieć koniecznie paragon. Jak nie ma paragonu to drukuje się kopię, zaznacza pomyłka w wydaniu i tyle.

Inna rzecz suplementy diety czy sprzęt medyczny, Ja raz przyjąłem zwrot od milutkiej staruszki, potem okazało się że w opakowaniu brakowało 6 tabletek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.