Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1223 / 487 / 0
U mnie duże dawki pregabaliny 600-750mg. powodują odpływ wszelkich trosk i problemów oraz ogromną ochotę na.....położenie się spać, to samo daje mi kwetiapina bez potencjału uzależniającego, zazdroszczę tym na których prega działa niemal jak kokaina.
  • 84 / 4 / 0
Stosowal razem/wie ktos coś :cojest: o potencjalnych interakcjach pregi z melatonina?
  • 1930 / 191 / 0
02 lipca 2021igla83 pisze:
U mnie duże dawki pregabaliny 600-750mg. powodują odpływ wszelkich trosk i problemów oraz ogromną ochotę na.....położenie się spać, to samo daje mi kwetiapina bez potencjału uzależniającego, zazdroszczę tym na których prega działa niemal jak kokaina.
Na mnie przez długi czas pregabalina nie działała nasennie, a teraz mam tak, że po kilku godzinach od zaczęcia działania chce mi się po prostu spać. I zasypiam bez problemu. Wcześniej żeby usnąć jak za późno zarzuciłem musiałem się klonami ratować bo nie byłem w stanie zasnąć.
Take DXM and Be Happy
  • 3582 / 582 / 1
A na mnie nigdy nie działała usypiajaco czy uspokajająco. Tzn np na zjazdy po stim/ bk nie dziala, ale też nie szkodzi. W układzie z benzoes to wiadomo. ;)
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2394 / 654 / 0
To jest normalne jak sie z tym przegnie że jest taki w sumie miły relaksujący stan ale na tyle ciężki że aż delikatnie się potrafiłem zatoczyć i jak trafiłem do łóżka to spałem chyba z 6h - w ciągu dnia . ale to był taki miły relaksujący sen, Nawet jak się przebudzałem to najlepszym pomysłem na całym świecie było dla mnie czym prędzej ponowne zaśnięcie.
  • 3239 / 552 / 0
Myślę że to nie kwestia set&setting tylko każdy inaczej może odczuwac działanie pregi, dla mnie zawsze była jak mała kokaina tylko wraz z upływem tolerancji jej działanie zanikalo i traciło sens ale przy dawkach 1g+ coś zawsze można było uaktywnić.

Zataczanie czy nadmierna senność występuje u mnie tylko przy benzo lub mieszance dużej dawki pregabaliny z alkoholem. Inaczej ni chuja.

Teraz biorę 300-450 bo jak ktoś wyżej wspomniał schodzi się z niej no nie zbyt wygodnie i lekki prospołeczny benefit jest, jednak działanie stricte odczuwalne tak jak by go nie było.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2394 / 654 / 0
No ja ogólnie jem benzo wtedy byłem po prostu po dobowej dawce 2mg ale wzięta była z 12h wczesniej od pregi
  • 93 / 5 / 0
Jak 12h wcześniej brałeś klona to on nadal wpływał na działanie pregabaliny
  • 1943 / 315 / 0
To guwno przestało już na mnie działać. Z rok,półtora roku może działało cacy dziś poszedł z prawie gram (miałem nerwowy dzień) i słabo podziałało. Także miejcie to na uwadze, że z czasem efektywność tego "leku" drastycznie spada i trzeba sobie radzić :trucizna:
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 93 / 5 / 0
03 lipca 2021pomasujplecki pisze:
Myślę że to nie kwestia set&setting tylko każdy inaczej może odczuwac działanie pregi, dla mnie zawsze była jak mała kokaina tylko wraz z upływem tolerancji jej działanie zanikalo i traciło sens ale przy dawkach 1g+ coś zawsze można było uaktywnić.

Po samej pregabalinie odczuwałeś efekty w stylu kokainy czy coś dodawałeś?
Ciekawe, pokazuje to że pregabalina działa na wiele różnych sposobów w zależności od człowieka lub dawki
Ja dopowiem że jakiś rok temu łączyłem pregabaline z koksem i było niesamowicie, działanie bardzo euforyczne a z drugiej strony nie było po mnie widać że jestem pod wpływem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.