Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 32 / 4 / 0
Dzięki za słowa otuchy, marze zeby wskoczyc na ta sciezke. A obecnie wcinam 300-0-300. Moze kupie sobie 150mg i zaczne od zejscia do 300-0-150 a dwa tyg pozniej 150-0-150? Zobaczymy jak bede to znosil bo obecna dawkr lykam 2 lata.
Świnia :świnia:
  • 60 / 8 / 0
A ja się zastanawiam od czego tak mi się spuchło, a tu cyk… wchodzę na wątek j chyba się wyjaśniło. Do tego mirtazapina i mamy combo idealne do tycia.
rzeczy dzieją się tylko w twojej głowie
  • 4603 / 2210 / 1
Myślę, że to ile jecie przy tej predze kalorii, ma większe znaczenie niż to, że ją bierzecie. Rozumiem retencję wody (chwilową, średniookresową) ale tłuszcz od pregi nie powstaje. Dajcie spokój.
Na pregabalinie obniżacie generalnie ilość ruchu i spada metabolizm (dodatkowo mamy jeszcze obostrzenia związane z covidem i siedzicie w domu). Jecie natomiast tyle samo lub więcej (a na pewno gorszej jakości na skutek lockdownów) i macie rozwiązanie tego równani matematycznego. Nadmiar kalorii skutkuje budowaniem tkanki tłuszczowej. Zmieńcie nawyki żywieniowe i nawyki dotyczące ruchu, a nawet przy predze nie utyjecie. Ja ją jadłem latami i słuchajcie - o dziwo nie utyłem. Wręcz gdy więcej pracowałem i więcej ćwiczyłem - chudłem.

Także nie róbcie z tego leku cudownego odkrycia na wasz niehigieniczny tryb życia.
  • 217 / 116 / 0
meh, na predze miałem najzdrowszy rozdział mojego życia- zdrowiutkie jedzonko, codziennie bieganie po parku, yoga, hantle itd bez ściemy, bez oszukiwania, zajebista dyscyplina, zwłaszcza, że po pregabalinie zajebiście się ćwiczy
wciąż się spasłem

*edit, był tu kiedyś taki siłacz, który chyba podobną sytuację raportował, ale trzeba by się wczytać, a nie chce mi się
post3071519.html#p3071519
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2210 / 1
Jak mi wytłumaczysz mechanizm tycia na ujemnym bilansie kalorycznym, to zawnioskuję na nagrodę Nobla z medycyny dla Ciebie. Rozwiązałeś kłopot niedożywienia w Afryce subsaharyjskiej. Tabsę pregi i wszystkie dzieci będą nabierać masy. To, co mówisz jest po prostu fizycznie niemożliwe.

Coś w tym Twoim bilansie musiał być nie tak (choćby obniżony metabolizm), bo inaczej byś nie przytył.

https://www.filmweb.pl/tvshow/Historie+ ... 012-770987
Oni wszyscy też są opuchnięci wodą - jak sami twierdzą. Wszak się głodzą nawet!!!
  • 977 / 222 / 0
Też próbowałem odchudzać się na pregabalinie kiedy zauważyłem że przybyło parę kg i cm w pasie. Elegancko dopięta dieta, liczenie kalorii, ważenie produktów, gotowanie zdrowych posiłków, trening siłowy i bieganie, pregabalina mi dawała sporego kopa motywacyjnego żeby to ogarniać, ćwiczy się na niej świetnie. Jedyne co wykręciłem to zatrzymanie dalszego tycia, waga ruszyła dopiero w dół po odstawieniu pregabaliny, mam jednak podejrzenie że sporo w tym było zasługi zatrzymanej wody w organizmie i stąd te różnice w kilogramach/cm w pasie.
  • 1299 / 258 / 0
Kiedyś jak ja na pregabalinie ułożyłem sobie moją pierwszą dietę 2200kcal i odstawiłem cukier (słodycze, napoje) całkowicie z fajami + siłka co drugi dzień i praca (noo miałem taki zryw motywacji, pewnie dzięki pregabalinie %-D) to chudłem tylko około kilograma na miesiąc. Pomyślałem sobie, że ładnie jestem zjebany (a to moja pierwsza dieta), ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to od pregabci. Wytrzymałem jakoś 3 miesiące. Da się chudnąć, ale bilans to trzeba sobie zajebać poniżej 2000 chyba biegając dziennie po 5 godzin %-D
Tak czy siak jest to utrudnione i coś złego dzieje się z metabolizmem i wydalaniem wody, ale nie czułem się źle z tego co pamiętam :cojest:
Każdy jest inny też.
  • 3585 / 583 / 1
Ja rozumiem Dex tłumaczenie, że tak można przytyć na mianserynie, lufce gandzi i przed tv.
Ale w predze musi coś być z wodą w tkankach albo ta opuchlizna jest wynikiem czegoś innego. Czy na nogach też jesteście grubsi czy tylko twarz nalana?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 32 / 4 / 0
Jestem ulany na bebechu i twarzy, taki skinny fat. Utylem nie od prego tylko zarlem nie liczac kalorii a mam tendencje do szybkiego przybierania na wadze. Przy 2200kcal zawsze mialem zapewniony 1 kg na tydzien a teraz mam to 10x wolniejsze. Nie chodzi o nie dziealanie swietej zasady ujemnego bilansu energetycznego ale o obnizenie tempa redukcji w sposob niebywale wrecz drastyczny. Ciekawe jak by wypadla krzywa cukrowa i insulinowa. Przy zatrzymaniu wody rosnie cisnienie a mi nie dgrnelo wiec tez nie jestem przekonany jak z ta woda jest. Prega miesza ostro tu nie ma watpliwosci.
Świnia :świnia:
  • 217 / 116 / 0
28 sierpnia 2019Jamedris pisze:
Zatrzymanie wody jest nieubłagane. Nawet przy "obżeraniu się" - sami oceńcie - banan na śniadanie, na obiad robiona na szybko cukinia na wodzie z pomidorami i oregano (rzadko gotowa mieszanka warzywna), a na kolację najczęściej mały jogurt grecki z kilkoma bakaliami wrzuconymi, na przegryzki - jeśli były - jabłko lub surowa marchew, to zatrzymanie wody daje się we znaki niestety, natomiast na szczęście tak samo jak obijanie się od ścian, w pewnym momencie może nie zupełnie zanika, ale słabnie.

Teoretycznie można włączyć leki przyśpieszające eliminację wody z organizmu w przypadku takich problemów - gdy opuchlizna jest widoczna tak, że przeszkadza w funkcjonowaniu - ale należy pamiętać, że biorąc np. Furosemid szybciej wypłukujemy z siebie niektóre substancje. Zależy od osoby jak szybko, znam osobę której b. szybko wypłukano i wróciła jak po wietnamie skręcona w tzw. chińskie osiem.
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.