Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1882 / 203 / 0
Za rok dostaniesz pismo. Ja niedawno dostałem i niedługo idę na bajerę %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1882 / 203 / 0
Witam ponownie. Wróciłem z przesłuchania. Oczywiście standardowa gadka, nie pamiętam, zamawiam masę rzeczy przez Internet, istnieje szansa że jakieś nieprzychylne osoby mogły mi to wysłać. Nie zażywam środków odurzających, nie byłem karany, no i tak dalej

Jedyny feler polega na tym, że suka kazała mi przesłać wyciągi z banku z okresu, kiedy paka była zamawiana. Polak winny po szkodzie, bo płaciłem ze swojego konta

Tylko co teraz w takiej sytuacji? Jak wpadła cała partia i pewnie wiele innych osób dostało wezwanie. Z pewnością vendor podawał różne konta bankowe, ale teraz jak się z tego wykaraskać? Co może mi grozić, jak może potoczyć się sprawa, jak się bronić?

Mam powiedzieć, że zamawiałem kurwa części do komputera, a wyslał mi nielegalne środki jeszcze nie informując, z jakiego kraju to leci?

Dużo tam nie było, parę g jednej substancji, pozostałe po gieta czy coś
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 208 / 60 / 0
Może pogadaj z adwokatem
  • 1882 / 203 / 0
Z adwokatem to jak mi wlepią podejrzanego, póki co jestem świadkiem. Tak w zasadzie, musiałem się godzić na przesłanie wyciągów z banku?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 208 / 60 / 0
Dla tego ci piszę pogadaj z adwokatem .Bo można z niewiedzy zmoczyć dupę
  • 1882 / 203 / 0
Ale i tak niestety się zdeklarowałem, że prześlę te wyciągi :/ i muszę to zrobić. Także w tej sprawie na adwokata za późno, w następnych etapach będzie trzeba kombinować
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 2104 / 467 / 37
No to zanim cokolwiek prześlesz, to idź do prawnika. Naprawdę im wcześniej tym lepiej. Nieskonsultowanie się z dobrym karnistą to niestety wyłącznie pozorna oszczędność. Fakt, póki co jesteś świadkiem, ale to może się w każdej chwili zmienić.
Lubisz koks?
  • 208 / 60 / 0
Dostarczanie na siebie dowodów ,jest co najmniej oznaką głupoty .Obyś nie żałował .Adwokat ci pomoże co i jak
  • 1882 / 203 / 0
Tylko sęk w tym, że zadeklarowałem się, że prześle dzisiaj te wyciągi. Jak mam z tego wybrnąć?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
  • 208 / 60 / 0
Ja bym pojechał do adwokata ,pogadał co i jak .Dowiedział się czy ich działania są zgodne z literą prawa .A co ci zrobią jak dzisiaj nie wyślesz ? pewnie nic .A może się okazać ,że potrzebują nakaz ? Nie znam się ,dla tego proponuję rozmowę z adwokatem ,może ci dupę uratuję .
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.