Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 318 / 48 / 0
Myślicie, że da radę dostać reckę na selegiline? Mam wynotowane kilka nazwisk, które były polecane tu i ówdzie. To nie ćpanie w końcu, ale dokumentacji na parkinsona oczywiście nie mam. Potrzebuję do mixu z pea w celu zbicia tolerki na metylofenidat, który z kolei dostaje w pełni legalnie zgodne z dokumentacją. No i trochę z ciekawości xD
  • 1345 / 148 / 8
z pewnej strony zamówiłem poltram. w formularz nie podalem ze przyjmuje benzo a na recepcie jest takie oświadczenie:

"Oświadczam, że nie realizowałem/am wcześniej recept o
pozycjach: ...........
Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie
fałszywego oświadczenia.
............................................................."

czy coś mi grozi gdy tą receptę zrealizuję?

edit: zrealizowałem receptę %-D
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 10 / / 0
Takie coś jest na każdej recepcie.
  • 1345 / 148 / 8
no to lux bo w 30 minut ogarnąłem paczkę poltramu 50mg, 20 kapsułek. wizyta kosztowała 70zł, po 10 minutach miałem 4cyfrowy kod a po 20 minutach tramadol w ręku.

We are eternal
  • 167 / 72 / 0
^ No to rzeczywiście interes życia zrobiłeś :korposzczur:
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 1345 / 148 / 8
no a nie? teraz z innej strony to już trudniej bo już chcą opisu z ostatnich leczeń, dawkowanie bla bla. ta z której skorzystałem był strzałem w dziesiątke, teraz dałem za wizyte 80zl i nie wiem czy mi coś przepiszą. jakie strony polecacie?

We are eternal
  • 2392 / 663 / 0
ja też się pytam jak macie jakieś sprawdzone strony - takie na których wystarczy dokumentacja i parę recept do tyłu - ofc moge się odwdzięczyć -pm

21 czerwca 2021cbsz pisze:
no to lux bo w 30 minut ogarnąłem paczkę poltramu 50mg, 20 kapsułek. wizyta kosztowała 70zł, po 10 minutach miałem 4cyfrowy kod a po 20 minutach tramadol w ręku.
Lol . Zapłaciłeś 7 dych + koszta za jedną czy dwie fazy tramalu. Bravo !!! Hahaha
  • 1345 / 148 / 8
na jednej po wypełnieniu formularza napisali że bez podania przebiegu choroby nie wypiszą nawet jednej paczki a napisałem o bólach pleców i przebytym złamaniu które fachowcy źle złożyli. wypełnie formularz i niech zwracają za wizytę.

We are eternal
  • 2392 / 663 / 0
przeczytaj regulamin jak tam mieli zastrzeżone że benzo i leków "specjalnych" nie wypisują bez dokumentacji to nic Ci nie oddadza
  • 1345 / 148 / 8
o dziwo napisałem formularz i już zwrócili mi pieniążki na konto za wizytę, dosłownie po paru minutach. czekam na decyzję administracji bo chcę założyć temat poświęcony witrynom z e-receptami i opisywać gdzie najwygodniej, gdzie najtaniej i gdzie najłatwiej oczywiście.
z jednej stronki do mnie zadzwoniła babeczka i powiedziała że max 1 opakowanie mi wypiszę a tak to żebym poszedł do poradni leczenia bólu. trzeba coś wykminić w tym kierunku bo z dokumentacją to na każdej stronie ogarnę od tak.

We are eternal
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.