Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Tylko sadzilem /niestety/ nasiona z przepluczki. Po drugie rzucalem je na powierzchnię, nie przysypywałem ziemią. A trzy to tak jak mowisz baardzo zmienna pogoda. Sadzilem -> padal snieg -> lepsza pogoda -> sadziłem -> padał śnieg
i tak dobrych kilka razy. Sadzilem z 3 razy na kazdym spocie i za kazdym razem snieg
Dobre miejsca pod kątem ziemi były, wiec bede wiedzial co zmienic w razie czego.
A dziko rosnie czasem, ale najczesciej tam jak obok cos bylo sadzone
Tez mak sie "polepsza" i alkaloidy sie zwiekszaja im dluzej rosnie coa takieto kiedys czytalem
14 kwietnia 2021junkiexl pisze: @up Mak lekarski jak najbardziej rośnie dziko, myślę że ziarna może rozsiewać wiatr, szczególnie często można go spotkać na hałdach ziemi, często rośnie kilka lat w tym samym miejscu. Najczęściej dziki Mak lekarski ma fioletowe płatki, czasami białe.
Zwróćmy jeszcze uwagę, że dzisiejszy mak jest przede wszystkim uprawny, a więc wyselekcjonowany pod kątem pewnych cech, niekoniecznie łatwości samoistnego rozsiewania się.
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
04 maja 2021sclyzz pisze: Dziś i jutro sadze jeszcze raz. Pewnie według większości z was za późno, ale na opakowaniu pisze kwiecień/maj. Zobaczymy czy tym razem coś będzie. Ostatnio nie wyszło przez mrozy i śniegi. Na ile tripów może pozwolić 25 roślin przez nacinanie i zbieranie mleczka 3 krotnie? kody wystarcza mi 300mg (te same receptory?).
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata