Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 261 / 99 / 0
No właśnie też miałem takie coś po pewnym czasie nie codziennego ale jednak regularnego przyjmowania, także retardów i także dwu setek ( szwabskich). Kurewskie mdłości i parcie na rzyga. Po godzinie się uspokajało. Myślę że to pułkownik żołądek się buntował tym podtruwaniem i wysyłał do generała mózga sugestie żeby wydalał puki jeszcze się ćpanie nie zainstalowało.
  • 340 / 52 / 0
Dlaczego po trampku pojawiają się problemy z oddychaniem? U mnie to wygląda tak, że trudno mi złapać oddech pełną piersią a w okolicach mostka czuje jakiś niepokój. Też tak macie? Aha i czy midas jest dobrą benzyną żeby uniknąć drgawek?
  • 261 / 99 / 0
Ponieważ to depresant. Zapewne za dużo zapodaĺeś. Nie wiem czy zabezpieczy przed grand malem. Napewno nie tak skutecznie jak diazepam/klon Nie miałem z nim do czynienia ale to podobno totalny nasenny siepak. Prześpisz fazę. O ile się wogole obudzisz. Niewydolność oddechową plus bardzo Mocne działanie nasenne. Niech bardziej doświadczeni sie wypowiedzą ale moim zdaniem niebezpieczny miks skoro skarżysz się na trudności w oddychaniu.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2021 przez porkchop, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1640 / 1032 / 7
@Piolun tramadol jako bądź co bądź opioid, tak jak reszta z tej grupy zdecydowanie spowalnia oddech, co zauważyłam sama u siebie również.

Normalne zjawisko występujące po zażyciu opio, które działają bezpośrednio hamująco na ośrodki oddechowe, w zależności od dawki, czym większa tym oczywiście większe ryzyko zastopowania odruchu kaszlu czy wzdychania, co również jest zalążkiem depresji oddechowej, a już w połączeniu z benzodiazepinami to ultra combo jeśli o oddech idzie.
Stąd też popularne "dławienie się własnymi wymiotami", bo niektóre z opio w międzyczasie wzmagają nudności.

Opio + benzo = nodd = brak świadomej kontroli nad oddechem, jeśli to widzisz to po prostu uważaj zwłaszcza w połączeniu z midazolamem, który działa mocno nasennie, a przy tym również podnosi ryzyko depresji oddechowej, dlatego zalecam ostrożność przy tym miksie.
  • 340 / 52 / 0
trampek nie spowodował u mnie drgawek na szczęście. Kilka razy przyjmowałem dawki retardów rzędu 600-800 zmielone w pył ale w odstępach ok. godziny. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Midazolam działa zabójczo nasennie, uśpiłby słonia. Jednak w dawce 7,5 mg jest spokojną benzyną. Czy jest jakieś combo z innym preparatem który zabezpieczy przed płytkim oddechem? Przyznam że przestraszyłem się tego choć było przyjemnie i rozluźniająco. klona i diazepamu a tym bardziej alprazolamu nie chce używać bo nie chce władować się w uzależnienie krzyżowe a o to bardzo łatwo..
  • 23 / 3 / 0
Siemcia, posiadam tramal zwykły 50mg i mam pytanie, ile wziąć na pierwszy raz? Wczęsniej z opio to kodeina 3 razy w życiu, około 200mg. Myślałem nad 150mg albo 200mg, ale nie chcę mieć padaczki
Dzięki
  • 319 / 42 / 0
To weź 200mg, jeśli nie masz historii z padaczką.
  • 1876 / 194 / 0
11 maja 2021Piolun pisze:
Dlaczego po trampku pojawiają się problemy z oddychaniem? U mnie to wygląda tak, że trudno mi złapać oddech pełną piersią a w okolicach mostka czuje jakiś niepokój. Też tak macie? Aha i czy midas jest dobrą benzyną żeby uniknąć drgawek?
Midazolam również powinien zabezpieczać przed padaczką. Dziwne natomiast, żeby mieć po Trampku depresje oddechową. W moim przypadku bardzo mocno aktywizuje, oddech jest miarowy, niweluje przewlekły katar, serce szybciej bije. Ale może należę do mniejszności. W dodatku obłędnie się na tym ćwiczy. W ogóle się nie męczę, można też podnosić więcej. Bardzo fajna opcja, jak od czasu do czasu chcemy sobie strzelić bardziej intensywny trening
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 340 / 52 / 0
Depresja oddechowa to może za dużo powiedziane, po prostu płytki oddech. Mam pytanie : Wziąłem dwa dni temu trzy tabsy retardy po 200 mg wcześniej przełamane i uzyskałem oczekiwany efekt rozluźnienia, aktywizacji i lepszego nastroju. Mniejsze dawki mnie nie robiły. Wczoraj zapodałem taką samą ilość plus jedna tabletka więcej po około pół godzinie - efektów brak, bez rezultatu w zakresie podwyższenia nastroju w sensie euforycznym i rozluźnienia mięśni. Czy możliwe żeby tak błyskawicznie podskoczyła tolerancja? Czy po prostu zrobić sobie przerwę na kilka dni
  • 773 / 105 / 0
Jezu... chryste...
Dorwałem bardzo łatwiutko i przede wszystkim legitnie erecepte na Tramalki 200ty retardy. Pisalem chyba post wczeniej ze po 1g straszne mialem nudnosci, ale dzisiaj to jest poezja. Szczegolnie mfajnie jak mozna sobie zlaczyc z powiedzmy koda i dotego no oczywiscie ze klon bo chyba nikt nie chce rozbitej podlogi i nauke beakdance. Piekne wygrzanie, do tego 100% indica joint i nie moge otworzyc oczu.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.