Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam.
Mam pytanie, czy jest moze jakiś czat online dla alkoholików? Chodzi mi o to, że muszę pogadac. Potrzebuje pomocy z moja choroba.
  • 1070 / 137 / 0
Przestałem piwkować, bo przez tę pandemię robiłem to niebezpiecznie często. Oprócz wszystkich pozytywów typu lepszy sen, regeneracja, brak kaców i.t.d zauważyłem większy czillout i brak agresji. Tzn ja nie jestem z natury agresywnym typem, ale rzeczy które mnie do tej pory strasznie irytowały i wywoływały nerwówkę (nawet błahostki) i czasem kłótnię już tego nie powodują. Nie zauważałem tego wcześniej, ale częste picie sprawia, że człowiek mimo tego całego wyluzowania i fazy jednak jest strasznie nerwowy i szybko potrafi się zirytować.
  • 5801 / 1193 / 43
Czy ja mam problem z alkoholem ?
Tak.
W tej chwili w Holandii od dawna obowiązuje całkowity zakaz sprzedaży każdego alkoholu po godzinie 20.
Do tego godzina policyjna po 21, tej.
Łatwiej koks kupić w nocy niż wódę, jak się skończy alko w środku imprezy to lipa w chuj,
https://www.youtube.com/watch?v=vha-WjVwkH0
Sidney Polak - Butelki.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1223 / 487 / 0
@ london5 ja pierdole, gdzie ty żyjesz, wracaj do polski, tu kupisz alkohol o każdej porze.
  • 51 / 6 / 0
Śniło mi się, że kupiłem i wypiłem małą puszkę piwa 0,33 l, miałem ogromne wyrzuty sumienia bo od dość dawna już nie piję
  • 2749 / 590 / 0
Salsolinol – organiczny związek chemiczny, produkt kondensacji dopaminy z aldehydem octowym, powstaje w organizmie przy regularnym spożywaniu alkoholu[potrzebny przypis].

Sugerowano, że może mieć udział w powstawaniu uzależnienia od alkoholu etylowego. W doświadczeniach na szczurach wykazano, że podanie salsolinolu do pola brzusznego nakrywki (VTA) wywołuje aktywację lokomotoryczną, a efekt ten jest blokowany przez naltrekson[3].
Czemu naltrekson 1. jest z tym powiązany 2. stosuje się przy odstawce alkoholu? Czy to oznacza ze uzaleznienie od alkoholu jest uzależnieniem po części opioidowym?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 1893 / 182 / 0
Jest jakoś normalnie. Może pozwolicie Państwo iż nieco nakreślę temat - tzn. nie mam od jakich już 15 lat z okładem typowych objawów kaca (ból głowy, sensacje żołądkowe, ogólne strucie), co mnie ni chuja nie wprowadza w zakłopotanie. Jeno ciężko/nieświeżo, a ostatnio jakieś takie jakby kręcenie w rękach i nogach (od łokcia do dłoni). Leciałem na predze fecie benzo i może to jest powodem że spać nie mogę i muszę się najebać? Piję codziennie, typowe rzeczy typu 2x nalewka 11%. Detoxu nie chcę. Jakie suple, co robić, bo to stan paskudny, ja piję żeby się najebać a nie zajebać i chcę taki stan utrzymać.
  • 228 / 36 / 0
ja wpierdalam neurovit, witd3 2000, cynk forte *lek, a nie sumplement* i ostropest zmielony wrzucam do jakiś racuszków etc, nie chce tez przesadzać z ilością tablet więć odpuściłam póki co te hepatil na wątróbsko czy inne syliminarole, ale na pewno warto
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 6 / 3 / 0
Jutro mam robote i znowu się zrobiłam. Dziękuję genom za brak kaca.
  • 6 / 3 / 0
Siedze sobie z winem, mam drugie w lodówce. Rzadko pije sama, nie ćpam, ale dzisiaj mam taki nastrój do rozmowy, a nikt nie chce pogadać. Ahhhh.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.