31 stycznia 2021divorcedX pisze: A jak się ma Różeniec do odchudzania? Myślę nad mixem z Acetyl-karnityną, bieganiem i dietą.
Taki mix jest ok, czy nie za bardzo?
Do tej pory wszystkie inne "wyciągi z fiuta" poza ECA słabo na mnie działały, może poza Yohimbiną - ale sajdy były chujowe.
Niby na początku zalecane jest, by nie brać pod wieczór i z tym się zgodzę, ale później po kilku tyg. Jadłem nawet o 21 i już 24 dobrze spałem. Działanie raczej serotonina ,noradrenalina i dopamina.W takiej kolejności tak to odczułem.
Wiosna przychodzi, to dobry czas na włączenie zamiast dziurawego.
A można okazyjnie zarzucić jakieś piwerko przy suplementacji tego?
Czy zdażyło się komuś przyjąć za dużo i odczuć tego negatywne a może pozytywne skutki? Ja suplementuje nienajmocniejsze ekstrakty, jeden SFD 400mg standaryzowany na 1proc salidrozydów i drugi w miksie z ekstraktem z żeń-szenia syberyjskiego Hepatica,140 mg rhodioli standaryzowany na 3proc rozawin. Zalecana dawka to 1kapsułka tego lub tamtego, z reguły biorę po dwie jednego o drugiego w ciągu dnia, z początku czułem po takich dawkach niepokój i chyba większe ciśnienie, obecnie czuje się świetnie. Ciekaw jestem o ile można jeszcze zwiększyć dawkę i czy miało by to jakikolwiek sens, np jednorazowo.
Po skończeniu pudełka/paczki różeńca planuję zainteresować się ekstraktem (intractum) z dziurawca, bo to właśnie najpierw o nim czytałem. Ogólnie chodzi mi o zwiększenie motywacji do działania, zmniejszenie stresu, dodanie sił (często mam ochotę po prostu walnąć się na kanapę i leżeć, a leniem raczej nie jestem). Używek nie stosuję żadnych, czasem jest alkohol, ale rzadko. Myślę że mam lekką depresję (na co akurat te dwie roślinki mogą pomóc) i zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, co w sumie odkryłem kilka lat temu z pomocą lektury tego forum, ale akurat w tym przypadku roślinki raczej nic nie dadzą.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).