31 stycznia 2021divorcedX pisze: A jak się ma Różeniec do odchudzania? Myślę nad mixem z Acetyl-karnityną, bieganiem i dietą.
Taki mix jest ok, czy nie za bardzo?
Do tej pory wszystkie inne "wyciągi z fiuta" poza ECA słabo na mnie działały, może poza Yohimbiną - ale sajdy były chujowe.
Niby na początku zalecane jest, by nie brać pod wieczór i z tym się zgodzę, ale później po kilku tyg. Jadłem nawet o 21 i już 24 dobrze spałem. Działanie raczej serotonina ,noradrenalina i dopamina.W takiej kolejności tak to odczułem.
Wiosna przychodzi, to dobry czas na włączenie zamiast dziurawego.
A można okazyjnie zarzucić jakieś piwerko przy suplementacji tego?
Czy zdażyło się komuś przyjąć za dużo i odczuć tego negatywne a może pozytywne skutki? Ja suplementuje nienajmocniejsze ekstrakty, jeden SFD 400mg standaryzowany na 1proc salidrozydów i drugi w miksie z ekstraktem z żeń-szenia syberyjskiego Hepatica,140 mg rhodioli standaryzowany na 3proc rozawin. Zalecana dawka to 1kapsułka tego lub tamtego, z reguły biorę po dwie jednego o drugiego w ciągu dnia, z początku czułem po takich dawkach niepokój i chyba większe ciśnienie, obecnie czuje się świetnie. Ciekaw jestem o ile można jeszcze zwiększyć dawkę i czy miało by to jakikolwiek sens, np jednorazowo.
Po skończeniu pudełka/paczki różeńca planuję zainteresować się ekstraktem (intractum) z dziurawca, bo to właśnie najpierw o nim czytałem. Ogólnie chodzi mi o zwiększenie motywacji do działania, zmniejszenie stresu, dodanie sił (często mam ochotę po prostu walnąć się na kanapę i leżeć, a leniem raczej nie jestem). Używek nie stosuję żadnych, czasem jest alkohol, ale rzadko. Myślę że mam lekką depresję (na co akurat te dwie roślinki mogą pomóc) i zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, co w sumie odkryłem kilka lat temu z pomocą lektury tego forum, ale akurat w tym przypadku roślinki raczej nic nie dadzą.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.