Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
06 kwietnia 2021xBambinoo pisze: Również odradzam ćpanie fety zeby pracować. Po zakończeniu ciągu nie jest sie juz w stanie normalnie pracować, wszystko się dluzy, męczy i po jakimś czasie robi się z tego zamknięte koło czyli walisz zeby pracowac, pracujesz zeby mieć na towar aby móc pracować...
https://www.youtube.com/watch?v=XGAVTwhsyOs
Idealnie pasuje do sytuacji. Póki co ja sobie wmawiam produktywność. Multitasking z założenia jest chujowy i skazany na porażkę. Nawet bez fety.
Gdyby nie hajs, to niestety jestem, że praca i feta mogą sobie pomóc nawzajem, ale o ile umiesz się skoncentrować na jednej czynności właśnie.
Wiem, że chce się nagle wszystko zmienić, mieć myśli, że zadanie XYZ, to w sumie banalne są, więc zrobię coś na rozładowanie energii tu i teraz.
Gdybym tylko opanował to, by dało się skupić na jednej rzeczy. Gdybym nie wybierał pochopnie co jest dla mnie na tą chwilę priorytetem, to pewnie byłoby zajebiście efektywne. No i jeszcze mały zonk - brak snu, też w sumie nie pomaga
Tylko trzeba z dawkami cyrklowac i najlepiej nie przekraczać jednorazowo setki.
No i jak w wypadku wielu innych dragów lepiej wrzucić 2x 50 niż raz 100.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.