Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, niedawno kolega suszył grzyby w piekarniku 1h (50 stopni) niestety miał problem z prądem i musiał je wyciągnać. Zostawił je na gazecie (od spodu i od góry przykryte). Wydają się być suche, ale zrobiły się czarne. Czy to normalne? Można je zjeść czy raczej do wyrzucenia. Nigdzie nie umiałem znaleźć podobnej sytuacji.
  • 3 / / 0
Tak, jest to normalne. Nic im nie jest, wystarczy teraz tylko odpowiednio je przechować.
  • 343 / 104 / 2
18 marca 2021rakieta1213 pisze:
Witam, niedawno kolega suszył grzyby w piekarniku 1h (50 stopni) niestety miał problem z prądem i musiał je wyciągnać. Zostawił je na gazecie (od spodu i od góry przykryte). Wydają się być suche, ale zrobiły się czarne. Czy to normalne? Można je zjeść czy raczej do wyrzucenia. Nigdzie nie umiałem znaleźć podobnej sytuacji.
A mógłbyś wstawić foto? Troche dziwne żeby się od suszenia w 50 stopniach przypaliły, a z zarodnikami to raczej nic wspolnego nie ma. No ale tak czy siak raczej nic poważnego to nie jest. Ja bym szamał
  • 3 / / 0
Siema ludzie. Pytanie: Czy grzyby można przesuszyć? Zrobiłem już tego trochę z growkitów, ale zawsze dawałem do suszarki z podpiętym timerem. Teraz dałem bez timera na całą noc i są suche praktycznie na wiór %-D
Generalnie nie ma z tym problemu ale wyglądowo 0,5g tych wygląda jak standardowe 1g i obawiam się o dawkowanie.

Z 243g mokrego zrobiło się niecałe 12g suchego. Wyrównać to jakoś skórkami z cytryny, czy może zostawić i uważać na dawkowanie, czy może coś innego jeszcze? Czy i na ile bezpiecznie jest założyć, że 0,5g w tym przypadku to 1g?

przeniesiono - łysy
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2024 przez hbnrmz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 366 / 80 / 0
@hbnrmz no to prawidłowo wysuszyłeś grzyby tak jak powinno być. Zmniejsz delikatnie dawkowanie ich.
  • 3 / / 0
@7dni jestem po prostu zaskoczony tym, że z 240 wyszło 12g, oraz ich objętością :) Rzeczywiście zawsze wychodziło te "podręcznikowe", miej więcej, 1/10 stosunek wysuszonych do mokrych, a tu 1/20. Spróbuję coś na microdose, dam znać, bo na pewno różnicę poczuję. Ale faktycznie suchość wydaje się być perfekcyjna, a wyglądowo i zapachowo wszystko ok.

scalono - łysy

nie wiem jak edytować post, ale microdose działa i rzeczywiście CHYBA trochę mocniej. Także wszystko git.
  • 74 / 23 / 0
Im lepiej wysuszone grzyby tym lepiej - przynajmniej nie ma szans na to że Ci one spleśnieją w przypadku jeśli planujesz przchowywać je jakiś dłuższy okres, ofc o ile sposób przechowywania jest prawidłowy.

@hbnrmz, nie żebym się czepiał ale microdosing raczej polega na tym żeby dawka nie wywołała nawet w najmniejszym stopniu efektu psychoaktywnego a jeżeli poczuje się jakiekolwiek działanie, nawet najsłabsze to oznacza że dawka jest za duża na microdosing. Chyba że pisząc o microdosingu masz na myśli po prostu małą dawke dla delikatnego działania i słabszego tripa ale fachowo mikrodozowanie psychodelików to właśnie regularne zażywanie dawki która nie zmienia percepcji a na celu ma poprawę ogólnego funkcjonowania czyli na przykład poprawę nastroju, koncentracji czy pobudzenie mózgu do bardziej kreatywnego myślenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.