Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, niedawno kolega suszył grzyby w piekarniku 1h (50 stopni) niestety miał problem z prądem i musiał je wyciągnać. Zostawił je na gazecie (od spodu i od góry przykryte). Wydają się być suche, ale zrobiły się czarne. Czy to normalne? Można je zjeść czy raczej do wyrzucenia. Nigdzie nie umiałem znaleźć podobnej sytuacji.
  • 3 / / 0
Tak, jest to normalne. Nic im nie jest, wystarczy teraz tylko odpowiednio je przechować.
  • 386 / 117 / 2
18 marca 2021rakieta1213 pisze:
Witam, niedawno kolega suszył grzyby w piekarniku 1h (50 stopni) niestety miał problem z prądem i musiał je wyciągnać. Zostawił je na gazecie (od spodu i od góry przykryte). Wydają się być suche, ale zrobiły się czarne. Czy to normalne? Można je zjeść czy raczej do wyrzucenia. Nigdzie nie umiałem znaleźć podobnej sytuacji.
A mógłbyś wstawić foto? Troche dziwne żeby się od suszenia w 50 stopniach przypaliły, a z zarodnikami to raczej nic wspolnego nie ma. No ale tak czy siak raczej nic poważnego to nie jest. Ja bym szamał
  • 3 / / 0
Siema ludzie. Pytanie: Czy grzyby można przesuszyć? Zrobiłem już tego trochę z growkitów, ale zawsze dawałem do suszarki z podpiętym timerem. Teraz dałem bez timera na całą noc i są suche praktycznie na wiór %-D
Generalnie nie ma z tym problemu ale wyglądowo 0,5g tych wygląda jak standardowe 1g i obawiam się o dawkowanie.

Z 243g mokrego zrobiło się niecałe 12g suchego. Wyrównać to jakoś skórkami z cytryny, czy może zostawić i uważać na dawkowanie, czy może coś innego jeszcze? Czy i na ile bezpiecznie jest założyć, że 0,5g w tym przypadku to 1g?

przeniesiono - łysy
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2024 przez hbnrmz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 384 / 87 / 0
@hbnrmz no to prawidłowo wysuszyłeś grzyby tak jak powinno być. Zmniejsz delikatnie dawkowanie ich.
  • 3 / / 0
@7dni jestem po prostu zaskoczony tym, że z 240 wyszło 12g, oraz ich objętością :) Rzeczywiście zawsze wychodziło te "podręcznikowe", miej więcej, 1/10 stosunek wysuszonych do mokrych, a tu 1/20. Spróbuję coś na microdose, dam znać, bo na pewno różnicę poczuję. Ale faktycznie suchość wydaje się być perfekcyjna, a wyglądowo i zapachowo wszystko ok.

scalono - łysy

nie wiem jak edytować post, ale microdose działa i rzeczywiście CHYBA trochę mocniej. Także wszystko git.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.