...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 50 / 2 / 0
Czy jest możliwe utrzymywanie się kokainy/amfetaminy w moczu kilka miesięcy jeżeli ktoś był uzależniony wiele lat ok 6 lat w bardzo dużych ilościach dziennie i czy waga ma na to wpływ jak długo jest narkotyk w moczu po odstawieniu? Czy możliwe ze po tak zaawansowanym zażywaniu w dużych ilościach wiele lat , narkotyki utrzymywały się długo np dwa miesiące czy więcej ?
  • 3118 / 1071 / 0
nie jest możliwe, aby tak długo się utrzymywały po tak długiej abstynencji, nawet zażywane w długich ciągach. standardowo w przypadku kokainy jak i amfetaminy jest podobnie - zazwyczaj utrzymują się one kilka dni.

w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2 / 1 / 0
Mówiąc o kokainie / amfetaminie :
Testy z moczu od 2 do 5 dni.
Testy ze śliny od 2 do 5 dni.
Testy z krwi do kilkunastu godzin.
Testy z cebulek włosa nawet po 3 miesiącach mogą wykryć obecność substancji, ponadto z diagnozą charakteru spożywania od okazjonalnego przez regularny na chronicznym kończąc.
:liść:
Natomiast THC wykrywalne w moczu jest do 10 dni od ostatniego zażycia, aczkolwiek u nałogowych palaczy można wykryć nawet po 6 miesiącach od momentu odstawienia.
Nałogowy charakter zażywania może przedłużyć ten czas, ale nieznacznie. Poza tym wpływ mogą mieć takie czynniki jak: przyjmowanie innych substancji, leków, wiek, waga czy alkalizacja.

Jednak po długim okresie zażywania, np. kokainy, serce może być zniszczone, może mieć zbliznowaconą tkankę, a takich zmian się już nie da cofnąć. A wówczas żaden wysiłek fizyczny, dieta, witaminy nie pomogą usunąć uszczerbku na zdrowiu. :zły:
  • 83 / 5 / 0
Krótko ja waliłem 1,5 roku. Czasem więcej, czasem przerwy nawet miesiąc. Jednak przed testem kupiłem 10 i waliłem. Skończyło się 3/4 dni później miałem test. Chuja tylko THC wyszło a MDMA takie niewyraźne kreski. A fu idealne 2 nic nie wyszło xd
  • 2 / / 0
W szufladzie były resztki fety, ilości naprawdę śladowe i tutaj mam pytanie, czy istnieje możliwość aby poprzez jej dotknięcie palcami została wykryta przez domowy test? Czy musi być to jakieś konkretne stężenie?
  • 1290 / 367 / 0
w sumie zalezy od tesu. Bo nawet jak sie na nia patrzyles, to moga podlaczyc elektrody do mozgu i sprawdzic, na co patrzyles.
  • 2 / / 0
Osoba, której zrobiono domowy test twierdzi, że nie brała i tłumaczy się właśnie tym, że może przez palce przeszło i stąd pozytywny wynik. Zaciekawiło mnie to, bo ilości były bardzo śladowe.
  • 307 / 36 / 1
Jest już taki wątek narkotyki-krwi-moczu-t40686.html
we were somewhere around Barstow
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.