Od dłuższego czasu planuje zrobic growboxa z jakiejs starej szafy. Planuje posadzic 4 roślinki. Jakie żarówki polecacie do tylu krzaczkow? Chciałbym też zamontować filtr węglowy,aby zlikwidowac zapach. Czy znajdę cos w granicach 200zł? Widziałem też że ludzie wyklejaja własne boxy folią która odbija światło, moje pytanie czy duzo daję taka folia względem plonu?
Ta folia daje bardzo dużo. Odbija światło przez co nie masz oświetlonych tylko szczytów roślin a całe. Uważaj jednak przy rozkladaniu tej folii. Źle ją rozłożysz to możesz doprowadzić do pożaru.
Pamiętaj o filtrach, wentylatorach, temperaturze i wilgotności. Również wysokość żarówek nad plantami jest bardzo ważna.
Powodzenia
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Co do książek pomocnych w nauce uprawy:
The Cannabis Grow Bible - Greg Green
Foolproof Guide to Growing Cannabis
DIY Autoflowering Cannabis - Jeff Lowenfels
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.