25 marca 2021okarlsu pisze: Ciekawe, mi Tianeptyna bardzo pomaga z układem pokarmowym (IBS).
Some MORs are also found in the intestinal tract. Activation of these receptors inhibits peristaltic action which causes constipation, a major side effect of μ agonists
W każdym razie to bardzo ciekawy lek, działa mocno w tle, trochę podobnie do SSRI - że nie czujesz jakiejś konkretnej bomby/zmiany, ale porównując na zimno z okresem przed - widać ewidentnie zmiany.
Minusem jest delikatna taka mgła umysłowa, mam wrażenie, że lekko ciężej mi się skupić. Albo inaczej - zacząć się skupiać, bo jak już się czymś zajmę, to jest w porządku. To tak, jakby ten lek wspierał prokrastynację i chęć leżenia na kanapie :D Ale to subiektywne odczucia oczywiście.
a dzialanie jak na razie bardzo mi odpowiada, mam bardzo delikatne bole glowy (chociaz to moze byc wplyw polaczenia z innymi lekami) i na poczatku faktycznie taki pluszowy nieogar, ale dzis pol dnia czytalam rozne angazujace rzeczy i juz nie zauwazylam problemow ze skupieniem.
"zajebałam morfinę, oj, tianeptyna już nie działa". ;)
tianeptine does not modify the rate of extracellular serotonin, so it does not increase or decrease the reuptake of serotonin
several reports have shown that tianeptine (...) does not bind appreciably to monoamine neurotransmitter receptors, kainate receptors or monoamine transporters
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.