https://en.wikipedia.org/wiki/4-Methylmethylphenidate
Nigdzienie znalazlem nawet wzmiankio tej substancji. Ciekawi mnie czy kiedykolwiek ktos ja wyprodukowal i jak moze dzialac. Patrzac na stosunek 4mc do metkata i 4MA do metamfy mysle, ze moglby byc to fajny fenidat. Bardziej lajtowy, euforyczny i przedewszystkim krotszy niz metylofenidat...dla wielu kokolubnych stimozercow moglaby to byc ciekawa pozycja. Co sadzicie?
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Jeśli będzie zbliżone do 4mc to dawkowanie bedzie kosmiczne. 4MC dawkuje sie w granicach 400-500 mg %-)
4-MA też fanów nie miało a przedstawiona juz dawno charakterystyka mówi że to gówno.
nie wiem skąd Ty masz informacje o tym co jest aktywne i jak.
Kilkukrotnie juz chciałeś wprowadzac szit na rynek i za każdym razem efekt to raczej politowanie akle ten temat nawet śmieszny nie jest.
18 marca 2021wiktororban01 pisze: 4MA do metamfy
Ps z tego co ja pamietam to 4-MC to metabolit mefedronu i nie ma zbyt wiele wspolnego z metylokatynonem (wtf ?)
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
scalono - surv
18 marca 2021Stteetart pisze: Można powiedzieć, że to analog nieaktywnego kwasu ritalinowego ?
Jeśli będzie zbliżone do 4mc to dawkowanie bedzie kosmiczne. 4MC dawkuje sie w granicach 400-500 mg %-)
4-MA też fanów nie miało a przedstawiona juz dawno charakterystyka mówi że to gówno.
nie wiem skąd Ty masz informacje o tym co jest aktywne i jak.
Kilkukrotnie juz chciałeś wprowadzac szit na rynek i za każdym razem efekt to raczej politowanie akle ten temat nawet śmieszny nie jest.
Wiesz, że 4MA to analog amfetaminy a nie metamfetaminy ?18 marca 2021wiktororban01 pisze: 4MA do metamfy
Ps z tego co ja pamietam to 4-MC to metabolit mefedronu i nie ma zbyt wiele wspolnego z metylokatynonem (wtf ?)
Niedawno zostałem uświadomiony że na 99% miałem nieprzyjemność zajebać sniffa tego czegoś ok. 60 mg.
Dowiedziałem się, że jest zarówno w kryształach i prochu dostępne do kupna. Pchane jakiś czas temu jaki typical "uliczny kryształ" za tzw. "cenę urzędową" ;) Swoją drogą ogromną krzywdę ludziom ten diler zrobił...
Ktoś wyżej napisał, że to słabsze od metylofenidatu. Aż się boję w takim razie działania metylo... dobrze, że mimo okazji nie spróbowałem, bo pewnie bym się bał, że umieram :P
https://www.youtube.com/watch?v=c7zN-D5vg7c
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.