Poziom 1
Na tym poziomie występują delikatne zmiany percepcyjne jak rozjaśnienie kolorów, wzmożona czujność czy uczucie "wyniesienia". Stan ten może być osiągnięty po wprowadzeniu do organizmu średniej dawki THC lub bardzo niskiej LSD czy psylocybiny. Niektóre leki SSRI również mogą wywoływać takie odczucia, ale nie są one rozpatrywane w kontekście psychodelików. ''
-Wikipedia
Miał ktoś takie odczucia ?
11 marca 2021OdwiertKorzenny pisze: ''Doświadczenie psychodeliczne
Poziom 1
Na tym poziomie występują delikatne zmiany percepcyjne jak rozjaśnienie kolorów, wzmożona czujność czy uczucie "wyniesienia". Stan ten może być osiągnięty po wprowadzeniu do organizmu średniej dawki THC lub bardzo niskiej LSD czy psylocybiny. Niektóre leki SSRI również mogą wywoływać takie odczucia, ale nie są one rozpatrywane w kontekście psychodelików. ''
-Wikipedia
Miał ktoś takie odczucia ?
Było, było, nawet mocniej, jak na ecstasy, wielokrotnie.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Po jakim leku/mixie Cię tak wystrzeliło ?
Natrętne myśli rodzą potrzebe wykonywania czynności, a czynności następne myśli..
paroksetyna się nie sprawdziła, wenlafaksyna też.
Jem 200mg sertraliny rano, prawie 3 tygodnie, od razu na taką dawkę wbiłem.
Śpię o dziwo nawet spoko, mirtazapina daje radę.
Czy raczej uzbroić się w cierpliwość i książkowo przeczekać 2 miesiące ?
Biorę tak listopad 20 grudzień 40 styczeń 60.
Od razu zszedłem do 40 i nawet 20 ale wtedy co 2-3 dni muszę wziąć 40.
Mam wolne od pracy więc myślałem żeby do końca miesiąca zrezygnować z tego gówna, mam alpre do wsparcia tylko nie chce sobie zaszkodzić tym SSRI w ten sposób.
P.s co do alpry proszę darować sobie komentarze, mogę miesiącami odstawiać diazepamem bo skutki uboczne i tak sa mniejsze i mogę normalnie poruchać i czuć emocje.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Na pewno taka odstawka to pewien gwałt na gospodarce neurochemicznej mózgu. Jednak jeśli chodzi o jakieś wyczuwalne, długoterminowe lub trwałe zmiany w OUN będące następstwem takiej akcji, to nie spodziewaj się ich na powiedzmy 99,9% (bo nigdy o takim przypadku nie słyszałem, a siedzę w tym już długo).
Natomiast na czym polega problem... po pierwsze, jak wiemy, paroksetyna ma krótkie t=1/2. Także jej szybkie odstawienie to niepotrzebne generowanie sobie dyskomfortu lub cierpienia.* Polecam Ci dzielić dokładnie, np. nożem te tabletki 20mg na 10mg. Na tym posiedzieć tydzień, dwa i znów cięcie na 5mg (minusem jest niepewność stabilności dawki przez ręczne dzielenie, wiadomix). Jest jednak lepszy numer, który zawsze będę polecał (i niestety się powtarzał).
Brzmi on następująco: będąc już na niskiej dawce paroksetyny bądź wenlafaksyny załatwiamy sobie paczkę fluoksetyny, która ma długi okres półtrwania i ogólnie jest raczej słabsza, i to sobie redukujemy na spokojnie, wykorzystując nawet całą paczkę dla bezbolesności odstawienia. Także numer analogiczny do odstawiania klonazepamu diazepamem.
Gdy już odstawiałem fluoksetynę, jej kumulacja i czas półtrwania gwarantowały, że subtelne brain zapsy odczuwałem może po tygodniu(!) od ostatniej dawki. W tym momencie te subtelne objawy zaleczała poczciwa... kurkuma z pieprzem, która to jak wiemy jest SRI.
Na deser zostawiam podstawowy argument za przemyślanym, stopniowym odstawieniem: szansa remisji jest o wiele większa. Przy nagłym odcięciu od leku ryzyko szybkiego i silnego nawrotu objawów zaburzeń psychicznych znacznie rośnie.
*
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.