Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 390 / 95 / 2
Zauważyłem, że niekiedy ci sami lekarze prowadzą po dwa, a może nawet trzy różne serwisy wystawiające recepty. Trochę przypał, gdy się wnioskuje o jakieś leki i zaznacza, że więcej lekarstw się nie zażywa, a potem na innej stronce żąda się kompletnie innych medykamentów :/
!מרנא תא
  • 199 / 13 / 0
Miał ktoś z Was kiedyś taką sytuację przy tych "konsultacjach przez portal", że nie dostał tego co chciał przez brak stosownych dokumentów, świadczących o fakcie zażywania danego leku? Chcę pierwszy raz w życiu stestować tramal i nie mam na to totalnie nic.
  • 371 / 55 / 0
skoro prowadza hurtownie recept nie powinno to byc problemem. prawo wiaze obie strony.
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
Napiszcie np. czy lekarka psychiatra oddalona wiele kilometrów może zobaczyć jakie leki wypisał mi mój rodzinny lekarz ? Bo zaczyna mnie to wkurwiać powoli (ta niewiedza) a nawet zahacza się to już o jakieś kurwa psychozy i schizy...
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 776 / 179 / 0
Nie może chyba że jej dasz dostęp do IKP
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 121 / 5 / 0
@EvilDead możesz rozwinąć skrót IKP?
  • 867 / 253 / 0
Internetowe Konto Pacjenta
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 641 / 98 / 0
Nie, rodzinny to całkowicie jest poza systemem. Psychiatra jak i prywatny rodzinny nic nie widzą wzajemnie.

By wyjaśnić, patrząc z mojego doświadczenia lekarze prywatni rodzinni są poza systemem.

Natomiast kto widzi:
Rodzinni i specjaliści z ZOZach w ramach jednego systemu zdrowotnego (ZOZ + oddziały) jak również w ramach jednego programu komputerowego (u mnie przynajmniej to widzieli)
Jak się udostępni dane.
  • 3406 / 534 / 0
Dziękuję wam ! ; ) Uspokoiliscie mnie ; ) karma rozesłana ; )
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 86 / 13 / 0
Można wykupować polskie e-recepty za granicą, np. w Berlinie czy Paryżu?
Zablokowany
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.