Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
28 stycznia 2021gronzola0005 pisze:
od jak częstego zażywania mj opłaca się kupić waporyzator? troche uciążliwe jest walenie wiadra za każdym razem, a do bletek nie mam palców, ale z drugiej strony to chętnie nie wydawałbym niepotrzebnie pieniędzy, jeżeli nie ma większej różnicy w czasie przygotowania i przyjemności z zażywania. pale różnie: czasami kilka razy w miesiącu, a czasami mam przerwę półroczną.
Czas przygotowania, przyjemność i ekonomiczność podobna, główna różnica to wpływ na zdrowie. Jak masz palić raz na pół roku to raczej szkoda kasy
  • 5 / / 0
a opłaca się według ciebie kupić tego starry v3? Daje radę?

edit bo post został zaakceptowany po dodaniu twojego:
Zdrowie to jednak moje największe zmartwienie, jeżeli chodzi o palenie czegokolwiek. Nie chcę się przejechać tak jak mój wujek, który ostatnio zaczął leczenie eksperymentalne, bo już odbyta radio i chemioterapia nie dała oczekiwanych efektów:( Co prawda to z powodu palenia zwykłych fajek, ale nadal.
  • 12630 / 2442 / 0
Moim zdaniem tak - bardzo przyjemne i łatwe w użytkowaniu urządzenie.
  • 2 / / 0
Ludki pytanko mam do posiadaczy i użytkowników VapCap. Po czym poznać spalony materiał? Wydaje mi się, że raz trochę za mocno przysmażyłem nasadkę i teraz jak grzeję do pyknięcia to kolor zbliża się ku brązowemu -> czarnemu. W zależności oczywiście który buch, po pierwszym jest mniej zielona itd itd, ten 4/5 powiedziałbym, że zbliża się nawet do czerni. W smaku nie powiedziałbym, że czuję, aby było coś nie tak. Bez porównania do blanta, gdzie dym daje po gardle i zapachem równo. Jedynie kolor mnie niepokoi. Czy to są oznaki spalania?
  • 1455 / 596 / 0
@Potemtowieszco jak za bardzo przegrzejesz komore to dojdzie do samozaplonu materialu :liść: . Mysle , ze po dymie i smaku :fuj: poczujesz kiedy sie skopcilo . Czasami sie zdarza , vapcap wymaga nieco wprawy . Resztki powinny byc ciemnobrazowe , jak sa czarne to spaliles .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 658 / 173 / 0
Lepiej nie doprowadzać by zrobił się czarny, taki brązowy jest w sam raz. Góra trzy cztery podgrzania. Jak grzejesz bliżej końca to podgrzewa się słabiej wtedy więcej podgrzań, jak podgrzewasz bliżej środka czyli niżej to dym znacznie intensywniejszy i szybciej zużywa się materiał. To samo sprzęgło jak trochę zaciskasz to dym intensywniejszy i gęstszy, a jak puszczasz to bardziej rozpowietrzony i szybciej trzeba nagrzewać ponownie bo się szybciej schładza. Obracać trzeba jak najszybciej wtedy lepiej równomierniej podgrzewa się.
  • 2 / / 0
Okej to powinno być wszystko ok. To dopiero początek mojej przygody z tym urządzonkiem stąd te moje rozterki. Dzięki pany
  • 32 / 7 / 0
29 stycznia 2021gronzola0005 pisze:
a opłaca się według ciebie kupić tego starry v3? Daje radę?

edit bo post został zaakceptowany po dodaniu twojego:
Zdrowie to jednak moje największe zmartwienie, jeżeli chodzi o palenie czegokolwiek. Nie chcę się przejechać tak jak mój wujek, który ostatnio zaczął leczenie eksperymentalne, bo już odbyta radio i chemioterapia nie dała oczekiwanych efektów:( Co prawda to z powodu palenia zwykłych fajek, ale nadal.
Jeśli możesz waporyzować w domu, lepiej dołożyć drugie tyle i brać stacjonarnego Arizera. Kosmiczna różnica poziomów, a jeśli możesz waporyzować w domu, to i tak będziesz to robić głównie tam
  • 2 / / 0
Witam mam pytanko jakie zioła oprócz marihuany waporyzujecie w swoich vapcapach? Interesują mnie zioła których składniki parują przy wysokich temperaturach. Jest ktos w stanie wymienić oprócz np. waleriany którą można waporyzować przy około 200* C?
  • 2302 / 396 / 0
Magic flight - rewelacyjny waoryzator do ściągnięcia chmury dyskretnie.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!