Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Stosujesz Żeń-szeń?
1.Tak bo warto
11
39%
2.czasem i powiem działa.
7
25%
3.W miksach tak.
5
18%
4.Nie.
5
18%

Liczba głosów: 28

ODPOWIEDZ
  • 1424 / 508 / 0
Co tu tak cicho?
Ostatnio zacząłem się interesować tematem i ilość związków w żeń-szeniu syberyjskim jest OGROMNA. Większość z nich ma mnóstwo zdrowotnych korzyści. Ciężko jednak znaleźć więcej niż kilka badań, a meta-analiz w ogóle nie widzę... Nie wiem co sądzić, przekonam się na własnej skórze. Aktualnie będę zaczynał stosować p. ginseng jako nootrop, 0.5-1.0g starte na proch do jogurtu z rana. O efektach będę informować tutaj.
  • 119 / 14 / 0
@TymekDymek i jak? ja właśnie zamówiłem na allegro 50g syberyjskiego i zastanawiam się jak to stosować. w dodatku zamówiłem różeniec górski, damiane, guarane i kurkume. chyba mnie nie zabije taki mix? XD
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1424 / 508 / 0
Różnie mówią, osobiście najlepsze efekty miałem po robieniu wywaru, długo gotuję żeby było miękkie, a potem zjadam to z dna szklanki po wypiciu. Efekty są naprawdę dobre, mniej zawiech za dnia i czuć to, serio czuć, a mam tolerancję na 2-4 puszki Monstera dziennie i to poczułem. Na początku lekka zmułka jak zaczyna się trawić, po około godzinie już działa. Wywar typu 250ml na 1-2g korzenia wystarczy.
  • 389 / 28 / 0
@TymekDymek domyślam się że w tabletach nie polecasz?
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1424 / 508 / 0
Nie mogę polecić, skoro nie próbowałem. Teoretycznie nie mogę też odradzić, ale jak sobie sprawdzisz badania i rozkminisz ile tam jest związków aktywnych, to nie ma możliwości, żeby wszystko wyekstrahować po normalnych kosztach i zrobić opłacalne tabletki. Może kilka jakichś najlepiej zbadanych, ale to wciąż nie to samo i działanie będzie inne, w szczególności jakieś prozdrowotne i niewyczuwalne dla użytkownika.

Drogo nie jest, 80zł za 100g około + wysyłka no to masz teoretycznie ponad 3 miesiące suplementacji za złotówkę z hakiem dziennie, warto.
  • 119 / 14 / 0
80ziko? ja znalazłem 50g za 4zł od zdrowszeżycie, nie wiem czemu mają takie niskie ceny :o
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9300 / 1808 / 2
To Wam rozwieje wątpliwości
ekstrakty-susze-i-inne-standardy-przecz ... 61823.html

A tu macie większą charakterystykę http://www.czytelniamedyczna.pl/2609,ro ... aliza.html

Tylko ktoś wpadł na pomysł i teraz pobiera opłaty za czytanie

A tu macie szerszy opis - tylko to musicie w duckduckgo wpisać
"Właściwości prozdrowotne roślin
i ich metabolitów wtórnych"

I ściągnąć pdf-a
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 757 / 140 / 0
Stosuje obecnie kurkumę i żeńszeń syberyjski w kroplach, działa dość mocno. Energetyki na mnie nie działają, żeńszeń działa.
  • 119 / 14 / 0
dobra zaraz będę testował ten za 4zł xD mogę to pić tak jak yerbe, przez bombille? bo nie chce mi się przecedzac
  • 1876 / 192 / 0
A ktoś się wypowie o wersjach tabletkowych?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.