Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zjadłam pół tabletki, położyłam się i...
to był jeden z najdziwniejszych feelingów, jakie miałam, bo przez dobre 2-3h nie wiedziałam, czy zasnęłam i mi się coś śniło czy mój mózg sam na jawie składał sobie jakieś scenki, pejzaże, randomowe obrazki, a mnie tylko się wydawało, że śniłam :D
Dziwne uczucie. Nie zachęciło mnie to do ponownego sięgnięcia tej substancji.
22 stycznia 2021szmatomakler pisze: są jakieś widoczne skutki uboczne po tramadolu charakterystyczne dla normalnych opio?
rozumiem przez to zmniejszenie zrenic i wyrzut histaminy
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.