Czytać ze zrozumieniem, umieć słuchać, nie dając pretekstu rozmówcy do wysnucia wniosków o roszczeniowej postawie nas samych.
Warto też przygotować sobie w głowie lub na piśmie kilka wariantów takich rozmów i możliwych ripost na pytania, wątpliwości drugiej strony.
Znajmy granice pomiędzy zlęknieniem i trwogą, a tym, że wszystko nam się należy w ilościach hurtowych.
Trzeba to wypośrodkować, uśrednić.
Zawsze jest jakiś kompromis, prawie zawsze.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
19 stycznia 2021pomasujplecki pisze:
Spoiler:
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ktoś kto ma status Doktora ( nie tylko Medycznego ) Musi być na swój sposób jednostką o wiele inteligentniejszą od tych którzy Mgr albo Doktora nie mają [Oczywiście nie zawsze - ale w 75% przypadków co najmniej ] więc jak zetrze się taki Doktor z jakimś 20letnim ćpunem bez szkoły który bedzie kłamał i twardo prowadził rozmowę w kierunku konkretnego leku to niestety ale ten 20 letni chłopak nic nie wskóra ( choć na pewno w swoim mniemaniu jest mistrzem gadki i przekrętów ) I konkretnie mówię o Magisterce i Doktoracie. Bo skończyć studia byle jakie i mieć licencjat to jest to samo co mieć średnie - stać na to każdego kto się przyłoży. Ale żeby iść dalej ścieżką nauki już po licencjacie trzeba mieć w sobie to coś , co nie każdy ma
21 stycznia 2021pomasujplecki pisze: W medialnym środowisku farmaceutycznym ptaszki ćwierkają już o tym procederze głośniej. Nie jest to wcale optymistyczne. A wszystkie zaczelo się od jakiegoś dziennikarskiego materiału dla telewizji.. wiadomo dla podgrzania chodziło o psychotropy.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.