Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
31 stycznia 2020OdwiertKorzenny pisze:
czy tak samo jest w przypadku wapo niko ?
Głód nikotynowy też dobrze tym sposobem da się zaspokoić, no chyba że ktoś ma uprzedzenia i wmawia sobie, że to jednak nie to samo, co prawdziwy papieros. Piszę z doświadczenia, na e-fajkach leciałem jakieś 8 lat. Problem jest z nimi taki, że rzucić je jest równie trudno jak zwykłe papierosy - kilka tygodni "ssania" z braku nikotyny jest nieuniknione.
28 stycznia 2020Downwardspiral pisze: Śmierć, nikotyna jest trucizną która z łatwością może zabić człowieka. 'The estimated lower limit of a lethal dose of nicotine has been reported as between 30 and 60 mg." wg Wikipedii.
Ja natomiast mam takie pytanie, jestem w trakcie sesji i zastanawiam się nad zakupem pastylek nikotynowych 1,5mg jako wspomagacza do nauki. W całym życiu dosłownie wypaliłem tylko kilka papierosów. Nie biorę żadnych stymulantow oprócz kofeiny. Czy taka dawka będzie odpowiednia czy skłaniać się raczej ku 2/4mg?
Na pewno 3.5mg na przęciętnego człowieka który nie pali wcale paperosów ani nie używa żadnych produktów z nikotyną by zadziałało...
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.