Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
31 stycznia 2020OdwiertKorzenny pisze:
czy tak samo jest w przypadku wapo niko ?
Głód nikotynowy też dobrze tym sposobem da się zaspokoić, no chyba że ktoś ma uprzedzenia i wmawia sobie, że to jednak nie to samo, co prawdziwy papieros. Piszę z doświadczenia, na e-fajkach leciałem jakieś 8 lat. Problem jest z nimi taki, że rzucić je jest równie trudno jak zwykłe papierosy - kilka tygodni "ssania" z braku nikotyny jest nieuniknione.
28 stycznia 2020Downwardspiral pisze: Śmierć, nikotyna jest trucizną która z łatwością może zabić człowieka. 'The estimated lower limit of a lethal dose of nicotine has been reported as between 30 and 60 mg." wg Wikipedii.
Ja natomiast mam takie pytanie, jestem w trakcie sesji i zastanawiam się nad zakupem pastylek nikotynowych 1,5mg jako wspomagacza do nauki. W całym życiu dosłownie wypaliłem tylko kilka papierosów. Nie biorę żadnych stymulantow oprócz kofeiny. Czy taka dawka będzie odpowiednia czy skłaniać się raczej ku 2/4mg?
Na pewno 3.5mg na przęciętnego człowieka który nie pali wcale paperosów ani nie używa żadnych produktów z nikotyną by zadziałało...
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.