Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 867 / 253 / 0
@igla83 kurwa byłeś blisko, ale pieski mnie bardzo lubią i to już od dzieciństwa %-D suczka @blokowiska666 spała ze mną w pokoju i aż bąki puszczała tak jej było miło i przyjemnie %-D %-D
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 867 / 253 / 0
17 grudnia 2020Aldrej pisze:
Choć brałem to kilka razy, to nie doświadczyłem takiego efektu. Może to przychodzi z czasem...
nie, raczej to ja jestem po prostu dziwna %-D
  • 4 / 1 / 0
@Arabella841 Gdy się porządnie zgrzeje też tak mam, że dźwięki wyostrzone i trochę mnie razi jasność np. ekran telefonu. To raczej normalne w opio
  • 69 / 14 / 0
@Arabella841 nie jesteś dziwna, też mam często nadwrażliwość na dźwięki i przy kodzie i po PST, chociaż bardziej to odczuwam na PST. Dodatkowo czasem dochodzi wkurzenie przy np. Dźwiękach z kuchni, które wydają się bardzo głośne xd
Pytałam o to na makowym dziale i to nic nienormalnego :D
  • 867 / 253 / 0
@TheAgz dobrze wiedzieć, mi też zdarza się to również przy innych substancjach i to nie tylko opio, bywa i przy alkoholu. chociaż ja akurat irytacji nie doświadczam, po prostu zastanawiam się ałaaa kurwa co tak głośno!! %-D
  • 1974 / 528 / 0
15 grudnia 2020Nastukany pisze:
Siema, czy dziabanie sie na kodzie to dobry pomysł? Odczucie bólu na pewno mniejsze :D ktoś może doświadczył?
Ja miałem rękę dziabaną trochę na kodeinie 300mg, parę buchów mj i kilka piw. Zero dyskomfortu, tylko, że ja już na trzeźwo nie czuję dyskomfortu przy dziaraniu, jedynie siedzenie w jednej pozycji mnie męczy a po tym miksie siedziałem grzecznie i heheszkowałem sobie z koleżanką obok. :krowa:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 4 / 2 / 0
Witajcie ponownie moje kochane opiowraczki :*
Razem z kodeina już tak od ponad 12 lat jestem w związku, stare konto w końcu tak dezaktywowałem, że tym razem już nie mogę go uruchomić (zawsze usuwam konto z H jak staram się żyć na trzeźwo).
Co ja tu znowu robię ?
Cóż znowu skusiłem w życie... powoli już kończą mi się życia, może najwyższy czas przestać się łudzić i nawet nie zaczynać za jakiś czas znowu w to grać :uwaga:
Dziewczyna odeszła, zostałem sam... A nie wróć, nie jestem przecież sam jest ze mną kodeina, pocieszycielka złamanych serc i balsam na cierpiącą dusze...
Tak więc dobra, przywitałem się i wyżaliłem za razem.

Wrzuciłem jakieś 2h temu 480mg kody, posłuchałem dobrej muzyki idę zaraz zrobić sobie coś do jedzenia.
Jest miło i przyjemnie, w końcu ciepło...
@Arabella841 to o czym piszesz, czyli wyostrzenie słuchu, to przy opiatach zupełnie normalne. Dlatego lubię słuchać podczas opiatowego uniesienia dobrej ambientowej muzyki, po prostu płynę z nią wtedy razem :extasy: ale ostre szczególnie nieprzewidziane dźwięki uruchamiają we mnie lęk, a następnie złość, że coś wybudza mnie z tego stanu :extasy: Tak więc kochana wszystko z tobą w porządku, o ile branie opiatów przyjmiemy za normę :korposzczur:
Spokojnego wieczora i afterglowa z rana :extasy:

Pozdrawiam cieplutko :*
Fuck The System
  • 662 / 39 / 0
Ja też zarzuciłem 300mg chyba przed dziaraniem i energetyka i było wszystko okej. Na pewno milej się dziaralo.

Jak jest waszym zdaniem, bo tak się zastanawiam. Wyekstrahowany Antidol 300mg jest w działaniu wyraźniejszy niż 300mg tabl. Thioco?
Ja wsm tylko thioco od roku jem i nie wiem czy się nie przezucic, na pewno zdrowiej.
  • 3901 / 563 / 0
Na krotką metę na pewno Antidol jest zdrowszy, na dluzszą raczej nie. Jest mocno toksyczny maksymalne dawki dobowe są niskie ok 3g.
W przypadku thiocodinu nie zalecam przekraczania 20tabletek. Na mnie jakos thiocodin zawsze dzialal lepiej. Po antidolu tylko raz mialem mocna faze na samym poczatku.
  • 177 / 26 / 0
Niech no jakiś doświadczony kodziarz się wypowie jak to jest z tym wyrabianiem receptorów.
2 razy jadłem kode w ilości ~175 (w nocy, zasnęłem zanim coś poczułem bo leżałem w łóżku) i potem 150 = uczucie swędzenia i coś jak po jednym małym piwku, a no i mnie wszystko wkurwiało jak ktoś coś chciał ode mnie.

Teraz planuje jeszcze raz sie za to zabrać, skoro nie jestem jakimś super metabolizerem to w ile celować? 300? 450? dorzuce pastylke lub dwie hydroksyzyny na histamine.

Edit: 200mg trumpka (nie retard - 4 tabsy 50mg) zrobiły mnie tak że się tarzałem po kanapie i mówiłem "o jak fajnie" :psycho:
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.