Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
364
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
332
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1018

ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, czy można zacząć od dawki 100mg i ją utrzymywać czy trzeba wchodzić stopniowo żeby lek prawidłowo zadziałał ?
  • 1599 / 47 / 0
Najlepiej stopniowo.
  • 296 / 35 / 0
Zadziała tak czy inaczej, obojętne czy wejdziesz stopniowo, czy z marszu na 100.

Tylko uboki Cię zjedzą i rzucisz lekarstwo %-D

Ładuj 50mg przez dwa tygodnie i później już 100
  • 963 / 17 / 0
Jestem na dawce 100mg sertralina mam nasilone leki i biorę też również fluanxol w dawce 1mg czy zwiększyć dawkę sert
  • 493 / 17 / 0
Czy biorąc pierwsze dawki zawsze występuje pogorszenie nastroju? Czy są sytuacje, że działa od razu, a może to efekt placebo?

Druga kwestia - jak bardzo zjebie się efekt terapeutyczny (jeśli takowy jest, a nie placebo), gdy osoba po tygodniu stosowania 50mg sertraliny zajebała w nockę 0.5g ketaminy i 0.5g kokainy + 2mg alpry
  • 1599 / 47 / 0
Występuje pogorszenie nastroju na początku.
I nie można brać narkotyków.
  • 911 / 206 / 1
03 grudnia 2020mucha__ pisze:
Czy biorąc pierwsze dawki zawsze występuje pogorszenie nastroju? Czy są sytuacje, że działa od razu, a może to efekt placebo?

Druga kwestia - jak bardzo zjebie się efekt terapeutyczny (jeśli takowy jest, a nie placebo), gdy osoba po tygodniu stosowania 50mg sertraliny zajebała w nockę 0.5g ketaminy i 0.5g kokainy + 2mg alpry
Nie zawsze występuje pogorszenie nastroju.
Czasami obserwuje się silny efekt placebo od pierwszej dawki.
Na "drugą" kwestię nie ma ścisłej odpowiedzi.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 493 / 17 / 0
Dodam jeszcze od siebie, że kokaina na tę osobę działała zawsze nerwowo, spinała - teraz po 7 dniach z 50mg sertraliny, działa jak na innych :D ale to jednorazowy wyskok.
Niektóre rzeczy trzeba celebrować należycie! Oby tylko nastrój był taki jak przed zażyciem :korposzczur:

Osoba będzie dawać tu raport z tego jak wkręca się sertralina, pełen stack wygląda tak: 50mg sertraliny, 300mg bupropiou, magnez, cynk, wit D.
  • 3 / / 0
mi się sertra wkręcała na mega radośnie, od razu widoczne efekty i zero pogorszenia humoru - jedynie brzuszek był niezadowolony ale tak mam po większości substancji. efekt terapeutyczny nie jebie mi się nawet po wielodniach.
  • 1 / / 0
Witam, czy po przyjęciu paru kresek amphetaminy trzeba czekać od nowa 2-4tyg żeby lek zaczął działać ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.