Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
Nie trzeba kruszyć, jak w tym pomerdasz jakąś zapałką to się samo rozpuści. Oleju wystarczy tylko odrobinka, tak aby otrzymać masę o konsystencji rozpuszczonej czekolady - przynajmniej ja tak preferuję, nie lubię, jak jogurt wygląda jak rosół. :-)
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: winowikow »
ogar pisze:
tak mi sie wlasnie wydawalo że na makumbe to najlepiej liście bo dużo tego jest i na zbyciu w sumie...

w poniedzialek zaczne dzialać:P bo już dzisiaj z opcją lipa
No i jak "Ogar"?
Zdaj relacje , zjadłeś? Działało?
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ayayay »
makumba - krzaki liście bez topów itd. jeden cały średniej wielkości krzaczek, wygotowany w 1l mleka, na 2 osoby.piłem o 17. kładąc się o 4 spać chichrałem się pod kołdrą z byle czego jeszcze %-D
that he not busy being born
is busy dying
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
hehe nie zrobilem bo szkoda mi bylo baki :D jak bede mial kiedys swoje plony to napewno zrobie...
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 89 / 7 / 0
Do ten pory jeżeli jadłem to tylko makumba z własnych krzaków - same liście.
Obecnie mam dostęp tylko do kupnego materiału- jakość 9/10. Minimum to 1g na osobę? Obecnie palone sporadycznie 1-2 na tydzień sztuka na dwoje
  • 20 / 13 / 0
Mam taki smakołyk w którym jest 600mg THC. Mam pytanie ile mg trzeba skonsumować aby mieć wystarczający fajny efekt. Taki wiecie, żeby nie przesadzić ale też żeby nie było takiego niedostytu. Sprzedawca z kiosku mówił, że można z takiego zrobić 6 porcji i będzie okej. Ktoś ma doświadczenie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 967 / 243 / 0
Polecił Ci zszamać 100 mg na raz ?
Jak masz wysoką tolerkę to może wytrzymasz i będzie naprawdę skaj haj.
Ale jeśli nie masz to może być wesoło. :)

P.S - w jakiej jurysdykcji ten raj że takie ciuciu w kioskach sprzedają? :)
  • 20 / 13 / 0
powiedział, że on 200mg je i jest elegancko przy czym, że on pali kilka blantów dziennie więc ma wysoka tolerancję i że ja to tak 100mg. Nigdy nie miałem kontaktu z inną metodą niż palenie stąd moje wcześniejsze pytanie. Jaram raczej tak niedzielnie ze dwa blanty na pół z ziomkiem tygodniowo. Logicznie myśląc dajmy, że w dobrym materiale na gibona jest 20%THC to w gramie jest 200mg więc 100mg jest jak 0,5 czystej rośliny gdzie nic nie ulatuje w powietrze itp. 0,5 z blanta solo by mnie wywaliło ze skarpetek. Tyle, że nie wiem jak to jest z doustnym przyjmowaniem. Ale chyba sprowadziłeś mnie na ziemię i spróbuję od 50mg. Lepiej nic nie poczuć niż się przegrzać.

Tak tylko napisałem o kiosku ale sprowadzone z USA.

Jak ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia to z chęcią przeczytam.
  • 1545 / 1586 / 0
zajebisty tytul watku. trzeba najpierw wejsc w watek i przeczytac kilka postow, zeby sie dowiedziec o jakiej subst. mowa.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 967 / 243 / 0
28 listopada 2020Ankaaa pisze:
zajebisty tytul watku. trzeba najpierw wejsc w watek i przeczytac kilka postow, zeby sie dowiedziec o jakiej subst. mowa.
No bo wcale temat nie jest w dziale marihuana / Sposoby Konsumpcji. Nudzi Ci się ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.