@Kobyszcze to rzeczywiście zwrócę uwagę na to co tam opisano, jednak jeśli chodzi o karboksylacje to chodziło mi o te kannabinoidy, które nie rozpuściły się w wodzie, tzn. że po wysuszeniu zioła będzie ono już zdekarboksylowane. Sugerowałem się informacjami z tego artykułu (nie ma tam żadnych badań itp. ale autor wydaje się wiarygodny):
Innym, mniej popularnym sposobem na dekarboksylację, jest gotowanie konopi w wodzie. Kilka godzin powolnego gotowania pod przykryciem (lub 1 godzina w szybkowarze) i następne odciśnięcie i wysuszenie surowca daje z mojego doświadczenia lepsze rezultaty. Straty są mniejsze a jednocześnie z materiału wypłukiwane są zbędne składniki. Trudniej też w ten sposób popełnić błąd - w przypadku użycia piekarnika zbyt długi czas lub zbyt wysoka temperatura prowadzi do degradacji kannabinoidów.
To doświadczony człowiek z branży, zastanawiam się po kiego opowiada takie bzdury.
Nie dość że wypłuczesz bardzo dużo form kwasowych a i tak je stracisz.
Typ pisze że straty będą mniejsze niż w przypadku dekarboksylacji klasyczną metodą.
Jak on chce tracić cannabioidy których temperatura waporyzacji wynosi 150+ stopni
przy użyciu temperatury ok 40 stopni niższej ?
Poza tym, wiem że trochę dupny dowód , ale to nie jest rakietowa nauka i ciężko coś wymyślić
nowego - gdyby metoda dekarboksylacji poprzez gotowanie w wodzie była efektywniejsza to ona by była już od dawna metodą klasyczną.
16 listopada 2020Alienox pisze: @Gregoraz I jak załadowało ?? :D Chciałem wypróbować coś takiego i nie wiem czy warto.
tak z ciekawosci cos wiecej moglbys napisac @Xomackie
masz porównanie z makumba gotowana na lisciach i łodygach normalnej psychoaktywnej konopi?? tak samo klepalo i jest to tylko kwestia ilosci/dawki??
jak nie masz porównania to jakie odczucia, mocno/grubo wjechało czy lajtowo? długo trzymało? no cos tam napisz o fazie jakbyś mógł...
osobiście gotowałem 2 razy w odstepie sezonu/roku i 2 razy poczestowałem koło 8-10 znajomych palaczy żeby każdy miał okazje spróbować jak to smakuje/klepie...
ale najpierw musialem osobiscie stestowac wiadomo, zeby wiedzieć jaka moc i nie zabic kogos przypadkiem... wiec te 5-6 razy piłem makumby wlasnej roboty
Zawsze uważałem z dawkowaniem ediblesów, wiadomo - łatwo przesadzić.
Chciałbym tym razem polecieć grubiej i wypić kilka razy więcej, niż do tej pory. Problem w tym, że mam nową makumbę, próbowałem tylko raz, działała ale lekko (dwa kieliszki).
Czy ktoś z Was wypił na tyle dużo, żeby mieć psychodelicznego tripa?
Jak dużo było w tym przytłoczenia i mindfucku?
Gdybym przesadził chyba wystarczy zapalić CBD, no nie?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
