raz na dwa tygodnie biore 300mg tramadolu, zawsze obowiazkowo z kurkuma (troche pod jezyk, troche w postaci naparu, troche z nalewki kurkumowej).
Chodze tak normalnie do pracy. Czuje wieksze wlasciwosci prospoleczne, mniejszy nieogar niz po samym tramadolu, zdecydowanie mniejsze nudnosci. Zarzucam rano, a typowo opioidowa faza z zamula pojawia sie dopiero po przyjsciu z pracy, nie mam pojecia czy kurkuma przedluza dzialanie SNRI tramadolu czy sobie to ubzduralem, ale takie mam odczucie.
Przestrzegam jednak - ja uzywam stosunkowo malych dawek t, a wiekszych dawkach tramadolu moze byc juz niebespiecznie. Dostanie ZS w miejscu pracy byloby bardzo nie fajne
Rok temu przyjmowałem 2 tyg i tydzien przerwy i działanie było czuć :)
Teraz też mam zamiar się pobawić w kurkumę
Kurkumina 300mg, piperyna 10mg w kapsułkach jest bezpieczna jak biorę sobie metylofenidat/piracetam/noopept? Do tego coś poczuję z tymi kapsułkami czy nie, bo co stronę każdy co innego pisze.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź
Kurkuma jest inhibitorem monoaminoksydazy (MAOI) więc jeśli chcesz ćpać euforanty czy stymulanty to 2 tygodnie przerwy od ostatniej dawki kurkumy to minimum. Nie wiem jak się mają nootropy do kurkumy.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.