W tej chwili jednak jestem naprawdę u progu wytrzymałości i stąd spora energia, pragnienie zmiany. Żony nie mam, tylko kota, odwagi i spontaniczności mi nie brak. Co do uzależnień, nie miałem nigdy (co ciekawe) skłonności ku temu, nawet nie lubię alkoholu, pozostaję czysty. Jak rozumiem, Ty przeszedłeś ceremonię w dżungli, tak? Czy jest gdzieś Twój opis lub czy mógłbyś o tym napisać, jeśli nie?
@Blu Odwrócić w sensie, że to ja mógłbym być terapeutą, takie mi się to jałowe wtedy wydawało, tak to zapamiętałem.
I napisałeś, że zmarnowałeś sobie życie przez to: czy jutro odchodzisz, że możesz to stwierdzić? Póki żyjesz, jest nadzieja. Jest ona i u mnie, trudno jest to wytłumaczyć słowami, ale jednak nadal pozostaję na powierzchni.
Z substancji to
Myślę, że wątek dobra/zła w Twoim życiu może być istotny, nawet Twój nick o tym świadczy, tak jakbyś odrzucał połowę doświadczenia związanego z darkness.
“How can I be substantial if I do not cast a shadow? I must have a dark side also If I am to be whole.” CG Jung
'No tree, it is said, can grow to heaven unless its roots reach down to hell. ' j.w.
Ciekawy fragment pism Junga o istocie dobra i zła i jej ambiwalencji:
https://www.facebook.com/Fabian87/posts ... 5433281376
powodzenia
Czujesz się może nadwrażliwy, a jednocześnie jakby niezdolny do miłości>
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
@KryptonB Szukam tego, co mnie blokuje - tego właśnie szukam. Co nie pozwala mi być w pełni sobą, tylko słabo odciśniętą kopią siebie. Napisałaś: "priorytet to trzeźwość". I tak jest, tylko nic z tego nie wynika.
@CieplaPoduszka Z medytacją czy filozofią to mogę się bawić do u...... śmierci.
Tak czy inaczej dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu na odpowiedź i dobrą wolę. Odbyłem sesję z
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.