Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 358 / 73 / 0
Zjadłam 5mg po dłuższej przerwie i czekam na efekty. Na razie tylko lekkie uspokojenie. Zetnie mnie mocno?
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 62 / 3 / 0
Dobra panowie odstawka afobam nie wyszła teraz od nowa schodzę z 1.5m gdzien. Nowy psychiatra nowe lęki. Mianowicie dała mi zamiast escitalopramu paroksetyne do tego zamiast afobam 20mg diazepamu z którego mam zejść w tydzień do zera równocześnie mam brać depakine chrono wrazie padaki czy czegoś podobnego a doraźnie dała mi trzy leki hydroksyzyne diphergan tisercin wszystko 25mg co powiecie na taki zestaw na zejście? I co polecacie wrazie wu z tych trzech wspomagaczy na prądy w głowie i inne szaleństwa z braku benzo?
  • 260 / 49 / 0
Ale te alpre łatwo wydębić, klon tak sam. Mój lekarz powiedział, że jak dojdę do 6 mg doba będzie zajebiście :P
scalono - aired
03 października 2020Konrad2990 pisze:
Dobra panowie odstawka afobam nie wyszła teraz od nowa schodzę z 1.5m gdzien. Nowy psychiatra nowe lęki. Mianowicie dała mi zamiast escitalopramu paroksetyne do tego zamiast afobam 20mg diazepamu z którego mam zejść w tydzień do zera równocześnie mam brać depakine chrono wrazie padaki czy czegoś podobnego a doraźnie dała mi trzy leki hydroksyzyne diphergan tisercin wszystko 25mg co powiecie na taki zestaw na zejście? I co polecacie wrazie wu z tych trzech wspomagaczy na prądy w głowie i inne szaleństwa z braku benzo?

Zestaw jak zestaw, to nie alpra :-) w razie jak 20 mg rolek nie podziala, bierz 30-40, bierz hydro i wpierdalaj dużo plus magnez jedyny właściwy i magnez. Nie brałbym nic innego tylko schodził rolkami się regenerował. A jak zaczniesz funkcjonować to mitre. Ja po odstawieniu używek rozważam mirte, esci ewentualnie lub ew. trazodon.
Uwaga! Użytkownik sedambromek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 3 / 0
Muszę wam powiedzieć kochani, że uwolniłem sie od Xanaxu po 2 tyg cierpieniach na D, ale udało sie.Ten smuteczek który pojawia się po odstawieniu po prostu koszmar, brałem prawie 2 lata.Dzisiaj Alperka jest na szczęscie juz zbędna i funkcjonuje dobrze bez niej.Lek na każde zło jak to mówią, ale szczerze? na dłuzszą mete po prostu błędne koło.pozdrawiam i zycze dobrych wyborów
SzuleR lirycznie wali z bata, wiem, ze mnie macie za kata, płynie czas,płyną lata..
  • 62 / 3 / 0
Czyli to depakine tiserin i diphergan sobie darować? Czy dupe może uratować w trudnych chwilach? Mnie z esci na paro rzuciła bo esci przestała działać a działała najlepiej na lęki
  • 765 / 50 / 1
Patrząc o jakim zestawie pisze kolega @up Zastanawiam się czy ja na takiego lekarza trafiłem, albo co mi benzo zrobiło z gadką, że na odstawienie 3mg/dzień, ja od psychiatry dostałem 150mg. Słabo pamiętam tą rozmowę, ale napewno nie prosiłem go o schodzenie tym właśnie lekiem. Ja chciałem naprawdę przestać, a to podziałało jak odwrotny magnez, im mniej tego chciałem tym więcej dostałem.. Ale to mi dało świetny pogląd na zawód "Psychiatra" i zmieniło zupełnie spojrzenie na tą dziedzinę.
Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny.
  • 1211 / 615 / 0
@KarmiKlasik jak się chce odstawić bzd to trzeba uderzać do specjalisty od uzależnień albo skołować sobie potrzebne leki i samemu schodzić. Przeciętny psychiatra nie ma o tym zielonego pojęcia, większość potrafi jedynie wypisywać hurtowo SSRI jako leki na całe zło.

Ogólnie istnieją 2 typy psychiatrów: tacy do których idzie się po leki oraz tacy, do których idzie się leczyć. Ty widocznie trafiłeś na ten pierwszy typ. ;)
04 października 2020Konrad2990 pisze:
Czyli to depakine tiserin i diphergan sobie darować? Czy dupe może uratować w trudnych chwilach? Mnie z esci na paro rzuciła bo esci przestała działać a działała najlepiej na lęki
Depakine to lek przeciwpadaczkowy i stabilizator nastroju, bierz go zgodnie z zaleceniami bo może Ci się przydać. Diphergan (prometazyna) to antyhistamina I generacji, dobra na sen tak więc też sobie zostaw w razie potrzeby bo z tym snem może być ciężko przy odstawianiu. Tisercin to cholernie mocno zamulający neuroleptyk, ścina do snu niemal natychmiast ale powoduje duże spadki ciśnienia (szczególnie na początku) a na drugi dzień nie można się od wyra odkleić. Też może się przydać, ale raczej zostawiłbym to jako "opcję awaryjną" gdy sama prometazyna nie da sobie rady.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 3 / 0
Nie wiem niby ta moja pracowała 10lat w ośrodku uzależnień zrezygnowała bo już tak jak mówi się napatrzyla heh ok dzięki za radę będę się wspierał hydro i dipherganem bo się boję leków które działają na ciśnienie biorę na nie lęki i w razie ataku mam cholernie wysokie a normalnie bardzo niskie i jak ma mi obniżyć jeszcze bardziej to się mogę nie obudzić sama przy wypisywaniu tego tisercinu widziałem że się wacha pytała kilka razy o tarczycę próby wątrobowe i ciśnienie hmm wczoraj zacząłm poszła na wieczór tabletka depakine 20mg rolek. A powiedz mi jeszcze bo biorę 5mg esci a ona odrazu każe rzucić to i 20 paro odrazu brac tak zrobić czy zacząć od 10ciu mg?
scalenie - aired
Ooo jeszcze jedno a jakie witaminy polecacie przy odstawce? Myślę nad kompleksem b b12 w większych dawkach Wit 1000 i adek co myślicie?
  • 1211 / 615 / 0
@Konrad2990 wskakiwanie od razu na 20mg paroksetyny to według mnie trochę za dużo, zacząłbym od 10mg i w miarę możliwości zwiększył do 20mg jeżeli uboki nie byłyby zbyt dokuczliwe. Jeśli chodzi o suplementację to obowiązkowo magnez + b6, ogólnie cały kompleks witamin z grupy B mile widziany, oczywiście z umiarem.

Z dodatkowych leków fajnie jakbyś sobie załatwił pregabalinę, bardzo skutecznie łagodzi objawy abstynentycje podczas odstawiania benzo.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 3 / 0
Właśnie nie wiem czemu pregabaliny mi nie chciała dać za to dała depakine hmm. Ona mi kazała odrazu 20mg paro co mnie zdziwiło albo chce mnie wykończyć ubokami albo myśli że je przeżyje i nie będę marudził ale dla lęków a to trochę lipa. Będę się musiał ratować hydro i dipheralginem nie wiem jak to działa nigdy nie brałem ale mam nadzieję że da radę. Dziękuję za radę! I tak zrobię parę dni wezmę 10tke paro
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.