Osobiście uważam tianeptynę za świetną substancję, o stokroć skuteczniejszą i bardziej przystępną niż wszelakie SSRI. Jednak badania sugerują, że około 1/3 ludzi źle reaguje na ten lek i nie przynosi on u nich poprawy, tak więc sam musisz spróbować żeby stwierdzić czy warto.
Tiane działa neuroprotekcyjnie i zapobiegaloby spadkowi libido na ssri.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Nie używaj dawek rekreacyjnych tianeptyny przy selegilinie - 500 mg plus, been there done that. Osłabienie i obiawy skrętopodobne łapały na drugi dzień. Poza tym poszukaj na redditach - tam ludzie mają podobny problem:
https://www.reddit.com/r/Tianeptine/com ... teraction/
22 września 2020pol90 pisze: Mam takie pytanie czy tianeptyna jest dobra na rozdraznienie (odczuwanie złości) ?
Od 4 miesięcy jestem na tej dawce i działa na mnie bardzo dobrze przeciwlękowo i aktywizująco.
22 września 2020Szelest1 pisze: Można stosować ten lek doraźnie ? Czy tak samo jak np SSRI trzeba brać codziennie żeby zobaczyć efekty ??
Dzięki a powiedz mi jeśli oczywiście masz doświadczenie z obydwoma lekami , czy jego działanie jest podobne do pregabaliny ? Wiem że okres półtrwania jest zupełnie inny a reszta ? Który lepszy przeciwlękowo , który bardziej aktywizuje , nie zaburza koncentracji .. można jakoś to porównać czy to zbyt indywidualne i zależy od osoby , organizmu..
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.